Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся реално сравнение между Pura 80 и 15 Ултра на Шаоми
Автор: Pronet-Media   
Дата:   22-10-25 21:25

Все на клипове в Ютуб попадам, в които сравненията са неточни. В смисъл, този, който е правил съответния клип, е пристрастен към единия от двата телефона. В един клип е по-добре Шаомите, а в друг клип Пурта. Предимно ме интересуват камерите. Снимки и видео, кито да са директно от телефоните. Като цяло плюсове и минуси. Предстои ми преподписване на договора към Yettel в края на годината, и до тогава трябва да си избера. В момента съм с Шаоми 12 Про, но вече взе да забива. Самсунг и Айфон не ме интересуват. Надявам се на вашите компетентни мнения, за да мога да си избера.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся реално сравнение между Pura 80 и 15 Ултра на Шаоми
Автор: lamerko   
Дата:   23-10-25 10:11

Аз приключих с Шаоми-то. На китайския пазар имат бърза реакция и редовни ъпдейти, включително с нови функции. За европейския - по-добре да замълчим. Не забравяйте, че без софтуера, хардуера ще го имате само на листовката със спецификации.
Също така, Шаоми прекратява отключването на буут лоадера, с която комюнитито със сготвени ромчета става безсмислено.
За Pura 80 нямам идея как ще стои въпроса с поддръжката, но там и без това ако искаш шитните на Гугъл (аз лично не мога без тях), трябва да си ги слагаш нерегламентирано, при което имаш още един неизвестен фактор...

Автор: stukloplast   
Дата:   23-10-25 10:43

Вече избягвам да давам съвети, че много тънкообидни фенове на марки има, но Ламерко е до някъде прав. С 15 ултра съм, от ъпдейтите не мога да се оплача чак толкова, всеки момент чакам Андроид 16. В камерите едва ли ще видиш особена разлика - хардуерно са ок и на двата телефона(променливата бленда на 14 ултра съм я ползвал точно 3 пъти, на 15 ултра няма), като за мене най-важното, след хардуера, е телефона да може да снима както нормален роу от един кадър, така и "сготвен" роу от няколко кадъра - налага се за различни ситуации. Хухавея не знам дали има такива чалъми.
Така, че сам прецени...

Автор: ombre   
Дата:   23-10-25 15:24

Моите 5 ст по темата. Авторе и аз ги гледах бая като сравнение само ,че Ксиоми 14 Ултра (към онзи момент 15-ката все още не беше излязла). Наистина в ревютата мненията са различни. Моето лично мнение, коеот разбира се може да е тотално погрешно, но Пюрата някак като усещане и даваше като по евтин телефон (разбирай материали), от друга страна пък е по лек и тия камери, които са на Ултрите не са чак толкова изпъкнали и за по продължителни разговори , мисля,че е по добрия избор. Просто Ултрата според мен си е за хора с големи лапи и въпреки това се усещат тия камери. Аз лично се спрях на Ксиомито, като ъпдейти си ги има доволно, преди това бях с Ксиоми 12 и на мен марката си ми харесва и то много (лично мнение)и втората причина, е че на мен ми трябва андроид маркет , и избора ми беше логичен. Успех с избора, но ,ако имаш опция да ги тестваш преди това,все някой ще ги има и това да те улесни в избора ти. Ако си от София мога да ти дам моя, но ти търсиш 15-ка. Успех още веднъж.

Автор: lamerko   
Дата:   23-10-25 16:16

Имайте предвид, че тези тестове може да са правени с телефони, предзнаначени за различни региони. Преди време, когато си взех моето Шаоми, беше за нещо от рода "EU International", каквото и да значи. Софтуера на камерата беше абсурдно зле - така и до карая на поддръжката не го оправиха. "РОУ" файловете (кавичките не са грешка) бяха толкова жестоко сготвени, че никакъв софтуер не помагаше. Добре, че имаше читава версия на GCam, която правеше чудеса, включително дълготраен стак за нощни снимки с читав РОУ (до 30 мин). След като падна поддръжката, смених РОМ-а със сглобка от китайските релийзи - ами... че то нямаше нищо общо с моя - по някаква причина, европейците бяха "наказани" с калпав софтуер и мудна поддръжка. Затова и ги зарязох.
Та като гледате ревюта, вижте дали там казват откъде е телефона, който тестват.

Автор: Валери_Колеффф   
Дата:   23-10-25 16:48

Ако трябваа да си причиня андроид (понякога се налага) ще е самсунг. Имах преди години шиаомита, след всеки ъпдейт не може да си познаеш телефона.
сори за офф топика

Автор: AsahiPentax   
Дата:   23-10-25 20:51

Скоро гледах сравнение в тубата между тая Пура 80 и Ксиоми 17 (мисля, че про макс го бяха кръстили, та изпърво го помислих за ябълката)! Ксиомито се справи по-добре. Честно казано, на живо не съм ги засичал, но преди месец бях на заслон "Опасния зъб" в гр.Тетевен. И там имаше една жена с група туристи, която беше с Vivo X200 (не разбрах само про или ултра). От там тя направи снимка на параклиса, който е на връх Острич, а той е на около седем/осем километра въздушно. Мислех, че снимката ще е тотал щета, но се изненадах какъв детайл излезе, а параклиса все едно го гледах от десетина метра. В доста ревюта, които намерих после, Вивото и Ксиомито, за което питаш, са почти еднакви откъм детайл на снимки/видео. Ксиомито обаче водеше с малко заради по-големия сензор. Иначе за Гугъл Плей, на Пура 80 не знам, но колега си взе Пура 70 от оператор и си го има, без колегата да го е добавял. Колкото до Самсунг... поне на 24-ката, снимкие изглеждат добре на пръв поглед, но при 100% кроп е все едно си рисувал с маслени боички! Аз го избягвам само заради излишните глупости с които са го наблъскали по подразбиране. Имаш доста време до преподписване, така че можеш да си избереш до тогава. Успех!

Автор: juslen   
Дата:   23-10-25 21:46

Не забравяйте, че последните модели смартфони със супер камери вече имат силно инвазивен AI който обогатява, добавя и дори пресъздава цели текстури и т.н....т.е. вече за фотография незнам дали може да се говори. И Xiaomi 17 и последните Vivо а и Huawei го имат общо взето не правят снимки а картинки-и в RAW режим няма спасение вече от AI....

Дата:   24-10-25 06:13

Точно това обясних по-горе - шаомито е един от малкото, които позволяват снимане в "необработен" роу, който е идеален за дълги експозиции при нощни снимки. Стакнатия роу от няколко кадъра, пък е идеален за всякакви ситуации през деня при контрастни моменти (не бих казал че има АИ, а най обикновен алгоритъм). АИ рисунки има само при дигитално зуумване и смея да кажа, че се справя учудващо добре.

Дата:   24-10-25 15:14

Благодаря ви за коментарите и насоките. До декември има време все пак, но към този момент - Шаоми 15 Ултра е изборът ми. [shtrak]

Автор: AsahiPentax   
Дата:   24-10-25 15:55

Добър избор! Ето ти и една статия в твоя подкрепа:

XIAOMI 15 Ultra vs Huawei Pura 80 Ultra

Дата:   24-10-25 16:22

Последните май 11 снимки в профила ми са с 15 ултра, ако ти е интересно в реални условия как се справя... Предишните с 14 ултра, 13 про и т.н.

Дата:   24-10-25 16:42

stukloplast написа:

> Последните май 11 снимки в профила
> ми са с 15 ултра, ако ти е интересно
> в реални условия как се справя...
> Предишните с 14 ултра, 13 про и т.н.

Благодаря, харесаха ми много. Изборът вече е ясен. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »