Автор: sirkhann
Дата: 23-09-25 13:21
Хубаво видео и донякъде съм съгласен с основните точки, че редактирането на цяла папка може да е доста по-бавно, спрямо програмите, които поддържат каталог - Lightroom Classic и Capture One.
За качеството на изображението - определено има доста потенциал, особено при пейзажна фотография. Също така - шумопотискането е една от основните силни страни, които вдъхват нов живот дори на изображения, заснети с по-стари фотоапарати (в суров формат).
Факт е, че и повечето компании изнагляха доста откъм ценообразуване, но явно това е новата действителност, в която живеем. На мен определено не ми харесва цената за ъпгрейд и мисля да пропусна, освен ако не пуснат някакъв главозамайващ черен петък, тъй като основната разлика между 8 и 9 е в маските, а не толкова в основната функционалност, което не би следвало да е 120 евро.
В същото време, обаче, Caputre One са още по-откъснати от действителността и там цените са безумни, но цветовете за кожа и възможността за бърза обработка са по-добри, т.е. това е инструментът, който аз бих сравнявал с Lightroom Classic за сватбена фотография. Ако някой снима професионално и изкарва добри пари от сватби, не би следвало да го събори подобна разлика.
Последно - не съм напълно съгласен с постоянното мрънкане, че Адоби били толкова гадни с техния абонаментен модел - постоянно добавят качествени допълнения, за разлика от маргиналните фиксове, които другите компании пробутват за изцяло нова версия. Като цяло, ако ползваш Capture One или DxO Photolab сериозно, пак си купуваш новата версия всяка година, затова CreativeCloud дава повече и излиза по-евтино от останалите. Единствено Affinity Photo е конкуренция.
|
|