Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Постпроцесинг..
Автор: user2626   
Дата:   02-09-25 11:40

Здравейте !

Съвсем наскоро се сдобих с Никон Zf.Страхотна камера е поне от опита ми досега ; отдавна чаках някой да направи FX - версия на FUji - камерите.
Та, сега - към проблема ..
Оказа се,че ми е необходима по-нова версия на Lightroom и с учудване открих,че не мога да сваля такава от някой торент-сайт.. поразгледах цените за годишна покупка .. доста са "солени".
Какъв софтуер използвате в момента?
[shtrak] На фокус на всички ! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Постпроцесинг..
Автор: hansto   
Дата:   02-09-25 13:02

щом си ползвал фуджи значи знаеш че capture1 става и за никон

Автор: compur   
Дата:   02-09-25 13:17

Какво значи "солена цена"?
[beer]

Автор: Yonko_Rusev   
Дата:   02-09-25 13:32

Колко лева струва Nikon Zf!?!?

Автор: Kalimas   
Дата:   02-09-25 13:45

Gimp
RawTherapee
Darktable
Но винаги вървят доста назад във възможностите от PS и Lr.

Трябва да имаш и опция за NX Studio на Никон, но него не съм го ползвал.

Автор: LeniS   
Дата:   02-09-25 14:01

В момента и не само си ползвам програмите на Adobe.
Фотографският пакет е бюджетен предвид, че получаваш 4 програми. [beer]

Публикацията е редактирана (02-09-25 14:02)

Дата:   02-09-25 14:20

За година е над 400лв :)

Дата:   02-09-25 14:23

Публикацията е редактирана (02-09-25 14:24)

Дата:   02-09-25 14:25

На промоционална цена - около 3600 лв ; предполагам защо ме питате ; знаете ,че в бг всичко теглим " на аванта" ; не се занимавам професионално с фотография,трябва ми софтуер,който да ми върши работа десетина-двадесен пъти в годината / няма време за повече / и някак си цена от над 400 лв за година ми се струва доста .. естествено,ако не се снамери алтернатива,вероятно ще си закупя "пакета" от Adobe.

Автор: Grimjaur   
Дата:   02-09-25 14:38

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Автор: LeniS   
Дата:   02-09-25 14:43

Adobe Lightroom 8.5.1 - мобилната версия
Adobe Lightroom Classic 2025 14.5.1 RC x64

Никакви драми и с двете, работят си перфектно при мен [shtrak]

Автор: alex.d76   
Дата:   02-09-25 16:33

Още един глас за Capture 1 Pro !!! [beer]

Автор: lamerko   
Дата:   02-09-25 16:43

Не знам къде ги гледате тези 3600 лв. Или пък "над 400 лв."...

https://shumen.org/upload/adb.jpg

Автор: compur   
Дата:   02-09-25 18:25

Adobe имат БЕЗПЛАТЕН конвертор на raw-файлове в .dng-формат.
Ето линк за БЕЗПЛАТНО сваляне
https://helpx.adobe.com/camera-raw/using/adobe-dng-converter.html
Има и онлайн версия
https://www.onlineconverter.com/raw-to-dng.
Ако намерите безплатно Nikkor 14-24/2.8, моля споделете, за "да си го дръпна, щото знаете, че в бг всичко теглим "на аванта" и не се занимавам професионално с фотография" ;)
[beer] [beer] [beer]

Автор: Plamen11   
Дата:   02-09-25 20:38

lamerko, аз такъв план в техния сайт не виждам. Доколкото разбрах той е премахнат за нови потребители. Би ли дал линк, или обяснил, откъде и как може да се абонира човек за този план (20 GB), да работи всичко както трябва, да се получават ъпдейти и т.н. Иначе, около 3600лв е цената в някой магазин за фотографска техника (става дума за цената на Nikon Zf).

Публикацията е редактирана (02-09-25 20:40)

Автор: hansto   
Дата:   02-09-25 20:49

Nikon Zf е EUR €1,369.00 в е-инфин и ме дразнят :Д

Автор: lamerko   
Дата:   03-09-25 02:47

Plamen11: Честно да си кажа, не следя промените. Дори подновяването на плана ми е автоматично. Жалко наистина, че са спрели евтиния план за нови регистрации...

Автор: asahi   
Дата:   03-09-25 07:41

Черен петък дебне зад ъгъла.

Автор: Джъмбо   
Дата:   03-09-25 09:19

Автор: user2626
Дата: 02-09-25 14:25

На промоционална цена - около 3600 лв

нямам идея какъв е този пакет на адоб, който да струва промо тези пари... жена ми е дизайнер и плаща пълния пакет, който е 65 евро месечно... умножено по 12 пак е много далече от цитираната "промо" сума...
аз като по-беден ползвам само фотографския пакет, който ми е 12 евро на месец... х 12 това прави пък още по-далече от "промо" цената...

значи пари за хардуер 5-6 бона има... пари за софт, който някой е създал... няма

Дата:   03-09-25 09:48

Благодаря ви за отговорите ; освен,че беше полезно,беше и забавно :)
Честно казано цената на фотографския пакет при повторно преглеждане е 143 евро ; не зная защо реших ,че е повече / 400 .. / и си струва ,наистина .
Хайде сега да си изтеглим по 1-2 сериала и 3 филма от замундата Безплатно и да се успокоим [beer] [smilie18]
Подкрепям авторски права,лицензиран софтуер и прочее,но останах с впечатление,че цената е по-висока и леко хлъцнах ,не съм имал проблем до сега с изтегления free софтуер преди сигурно 6-7 години и старите никонски файлове си вървяха без проблем.Да не изпадам в обяснителен режим.
Хубав ден на всички! и до скоро

Автор: Джъмбо   
Дата:   03-09-25 14:34

айде да уважим труда на колегите и да си платим стрийм... таман 3 съм си пуснал вместо замундите, а после като се почне с темите "ОТКРАДНАХА МИ СНИМКАТААААААААА"

Автор: mihajlov2   
Дата:   04-09-25 16:25

За стрийм - плащам си Netflix и HBO Max, а от музикалните - Tidal, Spotify и Roon Labs.

Автор: ilcoin   
Дата:   05-09-25 08:59

Nikon имат доста приличен RAW конвертор за без пари. CaptureNX се нарича, потърсет в гугъл.

Резултатите са повече от добри.

Откакто и аз се оказах в същото положение (имах лицензен Capture One), използвам това.

Автор: lrn   
Дата:   05-09-25 11:28

Джъмбо написа:

>
> значи пари за хардуер 5-6 бона има...
> пари за софт, който някой е
> създал... няма

Спам:
За производството на "хардуер" също е използван "софтуер". Чудя се как призводителите на обективи (примерно) още не са сетили да искат искат годишна лицензна такса и за тая работа.

Лично мнение: Софтуерния бизнес роди гениалната идея, че къде къде е по-на далавера вместо да продаваш краен продукт на клиента, да му зачукваш лиценз и от девет дерета да му доказват, че то това му е даже по-евтино и изгодно.

Публикацията е редактирана (05-09-25 13:06)

Автор: Ratsev   
Дата:   05-09-25 16:42

И аз съм с подобна дилема, до сега си плащах фотографския пакет на Адоби, но с последните цени е неоправдано за любител. Не вадя хляб от фотография, но ми харесва да си оправям снимките и да снимам в роу. Последните цени на Адоби са скандал. https://ibb.co/W4JJFqbt

Мисля да пробвам Luminar Neo за обработка и на DxO PureRaw за чистене на шум. Плюсът им е, че лицензите им често са в намаление и са по 130 евра, което за perpetual лиценз е окей. Може да си изпиратствам и един CaptureOne. Определено Адоби и C1 надъниха цените, а на Адоби AI функциите, дето толкоз ги хвалят, са леш, единствено шумочистачката им е окей (DenoiseAI). И пак е ламя за ресурси, бави и е тромава. Но е наложена и всички бухат туториали на нея, присети и прочее плъгини и др благини. Един вид като mp3 - има по-добри стандарти, ама тва се е наложило.

Публикацията е редактирана (05-09-25 16:51)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »