Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Възстановяване на файлове
Автор: w_popov   
Дата:   23-08-25 10:59

Здравейте!Преди да прехвърля снимките от картата на компютъра реших да ги прегледам. Изведнъж те изчезнаха. Компютърът не "вижда" картата, а апаратът иска форматирането й. Предполагам, че проблемът е в кабела, но не съм сигурен. Така или иначе снимките ги няма. Интересува ме възможно ли е да бъдат възстановени по някакъв начин. И предварително благодаря за съветите.

Отговори на това съобщение
 Re: Възстановяване на файлове
Автор: HadesPersephone   
Дата:   23-08-25 11:26

Като за начало недей да форматираш нищо. Каква е картата, SD, microSD...? Компютъра има ли слот за карти? Аз бих пробвал да извадя картата и пак да я сложа, и да рестартирам и двете устройства.

Дата:   23-08-25 11:41

Картата е SD, компютърът няма слот за карти, ползвам четец. Вадил съм картата, рестартирал съм компютъра и апарата.

Публикацията е редактирана (23-08-25 11:42)

Автор: asahi   
Дата:   23-08-25 12:15

Като се цъкне тук излизат много методи и хитринки. Все нещо може да се окаже полезно.

Автор: chukov   
Дата:   29-08-25 11:50

Аз съм най-доволен от DISK DRILL

Автор: nislon   
Дата:   29-08-25 19:52

Преди няколко месеца ми се скапа D-дяла на харддиска, след ъпдейт на Win11. Пробвах с няколко програми безуспешно, накрая работата стана със старата Getdataback, портъбъл вариант. Нищо няма да се изгуби, ако се пробва с памет-картата.

Автор: Джъмбо   
Дата:   31-08-25 11:07

Автор: chukov
Дата: 29-08-25 11:50

Аз съм най-доволен от DISK DRILL

+1

Дата:   08-09-25 12:42

Мисля, че трябва да започна с извинение - твърде съм муден и затова отговорът ми идва толкова късно. Благодаря за съветите, колкото и малко да са те. Важното е, че свършиха работа (почти, защото процесът, разбира се, все още не е приключил). Опитах с Disk Drill. Програмата възстанови не само файловете, които бях загубил, но и други, правени преди това. Дотук добре, но има естествено и ограничение - безплатно са възстановени 500 МВ, което не е много. Останалото - след заплащане. Трябва да предупредя тези, които мислят да ползват тази програма, че последните два варианта - 5 и 6 - са само за 64 битов Уиндоус. Аз ползвах вариант 4. Макар и по-стар върши идеална работа и има малко финансово предимство - според създателите си, за тази програма се заплаща 50% от нормалната такса. Дали е така и как става - предстои да разбера.

Автор: Kalimas   
Дата:   08-09-25 19:11

Ползвал съм безплатната на RECUVA ,последно преди 2-3г., за щастие от тогава не ми се е налагало. Не помня да има ограничения за файловете, но си седи инсталирана и не съм я и ъпдейтвал.
Както каза, HadesPersephone не се форматира и не се инсталира нищо, ако нямаш инсталиран софтуер търсиш портабал версии.
Операционните системи не се хабят, те просто отбелязват файла като свободно място за записване, но той си е там. Затова ти показва и изтрити стари файлове. Ако обаче запишеш нещо ново, парчета от него, могат да се разположат върху няколко стари файла и да станат невъзстановими.

Автор: AsahiPentax   
Дата:   13-09-25 19:28

Само за протокола да добавя, че под Федора с Фоторек съм имал много по-голям успех с възстановяване на файлове (снимки Raw/Jpeg и видео), отколкото под Уиндоус с всички изброени по-горе програми. Даже и с версията на Фоторек за джам - ТестДиск, както и с много други програми. Дори и R-studio се провали на една карта само с видео на нея, а Фоторек под Федора ги извади файловете. Даже не работих директно върху картата, а на нейно копие като файл!

Дата:   08-10-25 13:21

Моята история приключи най-после и то успешно. Вече писах за Disk Drill - програмата възстанови не само файловете, но и папките, в които се намираха. И всичко с оригиналните наименования. Работих с по-стара версия, тъй като новите са само за 64 битов Уиндоус. Програмата е платена, безплатни са само първите 500 МВ. Пробвах и други програми, оказа се, че повечето работят с 64 бита или директно ме съветваха да форматирам носителя. Такъв беше и резултатът от опита с Recuva. Но ... насочиха ме към страницата https://rmprepusb.com/. Там открих програмата testdisk-7.2, свалих я и в нея се съдържа PhotoRec - програмата, с която свърших работа. Възстанови не само изгубените, но и файлове, след изтриването на които картата е форматирана. Променени са наименованията и файловете не са в папки, но това, струва ми се, е бял кахър. И за финал на одисеята ми пожелавам на всички да не губят файлове - независимо от виновника и причината.

Автор: asahi   
Дата:   08-10-25 18:11

Накратко

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »