Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте,искам препоръка за добър светло силен компактен апарат.Ще се ползва от дете на 14г само за снимки.Разглеждах на Сони и Канон моделите за влогъри но искам и мнение на някой който ги е ползвал.Благодаря ви предварително.
RX100 някой по-нов модел ще е идеален според мен супер компактни са леки и с отлично качество за 14-годишно дете ще е чудесен избор.
Или ZV-1 ако основно ще снима vlogging.
Аз харесвам тези малки камери. Още пазя и ползвам моето RX100-7. За някои неща (аз на екскурзии го ползвам) са много удобни. Лошото е, че понеже ги спряха от производство, както споменатия Канон, така и RX серията, са на откачени цени по сайтовете. А вече дали детето на 14 ще се запали... един господ знае. Не съм сигурен, че зависи от модела камера.
Canon G7 X III е скъпа малка играчка. Има няколко предимства и куп недостатъци, НО не за тях ми е думата сега.
Ако искате детето Ви да започне да мисли като фотограф, а не просто да щрака снимки, би трябвало да му купите фотоапарат с повече външни контроли и поне някакъв визьор. В момента нямям време да Ви обясня защо, но ако проявите интерес ще го направя по-късно.
Случайно видех, че колега от Варна (не го познавам) продава Panasonic LX100: https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=181620
Според мен този фотоапарат е много по-подходящ за детето Ви.
Въпросния Canon го има в Америка и никъде в Европа!Да,и според мен е по добре с визьор!А и на мен ми е мерак за малък компактен апарат де :)Ще се радвам колегата chrisnoch да даде някой съвет.
Питай тоя 14 годишен тинейджър какво иска, защото има и вариант фото апаратчето да си остани нещо като паметник и спомен в шкафа.
Аз преди няколко години подарих на мой приятел за дъщеря му сони с китовия SonyA68 (ILCA-68/около хиляда струваше във фотопавилиона / за подарък и понеже човека ми бе свършил работа и не ми взе пари мислех си да му се отблагодаря по този начин.
И след половин година ми го върна с думитe, че дъщеря му не проявявала интерес с телефона и e по интересно, а поне на мен ще ми върши работа. Неразличим от нов на и само на 1100 снимани кадъра. Даже и картата памет не беше напълнена.
Върна ми го без кутиите и аз го пуснах тука за продажба, понеже имам още две сонита , на половин и по малко от първоначалната цена и до момента си стои и се отказах да го продавам, защото които се обадиха първо мепитат за кутиите къде са. Опаковката май продава продукта
Колега gushev,
Съвет в друга посока няма как да Ви дам, та ще повторя. Аргументите ми са подагогически, а не чисто технологични. Ако искате детето да се учи да снима, а не просто да щрака, би трябвало да му връчите в ръцете фотоапарат, а не телефон. Като изключим приличния варио обектив и по-големия сензор, Canon G7 X III не се различава кой знае колко от смартфон. Детето трябва да бъде насърчено да научи що е то бленда, скорост, ISO, фокусно разстояние, дълбочина на рязкост (и т.н.) и как да ги изполва, за да посига търсения художествен замисъл. Именно затова Ви предложих Panasonic LX100 - чудесна камера с повече външни контроли (врътки), които би трябвало да събудят любопитство у детето и да го подтикнат да ги използва. Освен това има и визьор, което за мен е много важен инстумент за създаване на фотографски навици. Това, че е по-стар модел и че ще го купите "втора ръка" не би трябвало да Ви притеснява. Апропо, Panasonic LX100 много рядко излиза за продажба - почти никой не иска да се разделя с него.
Има и друг вариант - да купите системна камера (тяло със сменяеми обективи). На този етап не Ви го препоръчвам, но бихме могли да го обсъдим, ако проявявате интерес.