Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Привет. Имам Никон Д800. Имам и стари Сигма D обективи. Някои от тези обективи имат нужда от настройка на фокуса (28-70 примерно). Слагам го на тялото, отивам на настройка на фокуса, обектива е разпознат успешно, прилага си -7 (в моят случай) като му задам, запаметявам и всичко е наред.
Проблема идва, когато сложа друг Сигма обектив (17-35 например). Там настройката трябва да бъде -5 при мен, но 17-35 не се разпознава - Д800 го разпознава като първият сложен Сигма - 28-70.
Слагам, 28мм 1.8, там пък настройка не е нужна (0). Обаче тялото отново твърди, че съм закачил 28-70.
Това, което забелязах е, че като изтрия запаметената сигма и сложа някой от другите сигми - разпознава го успешно. И вече всеки следващ се разпознава като първият сложен сигма, т.е. всички сигми ги разпознава като първият запаметен такъв. Някой имал ли е подобен проблем? Какво да правя (засега решение не намирам...).
С Никор, Токина, Козина - такива проблеми нямам. Само Сигмите не ги различава.
Преди време питах за подобно нещо, и те се учудиха, че обектива изобщо работи :D
Обективите, които ползвам и с които имам този проблем са от 90-те години. Все пак ще попитам, не се бях сетил за тях.