Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Зареждане Никон z50 2
Автор: Invert   
Дата:   28-05-25 12:35

Здравейте, имам отскоро Никон z 50 2 и се чудя как най-правилно да зареждам батерията.
Дали през USB или през накрайника за зареждането на телефона ми който е със супер чардж. Гледах, че има като на по-старите апарати с външни зареждачки, но не знам.
Ще съм благодарен за съвет, поздрави ????

Отговори на това съобщение
 Re: Зареждане Никон z50 2
Автор: Synthy   
Дата:   28-05-25 13:20

Както искаш. Забождаш кабела и зареждаш. Той ще си вземе колкото ток му е нужен. Ако имаш външна зареждачка (препоръчвам да си закупиш) - действай с нея.

Автор: Synthy   
Дата:   28-05-25 13:26

Можеш да споделиш впечатления от тази играчка. Ако искаш :)

Автор: asahi   
Дата:   28-05-25 13:30

Това бива да си го прочетеш, както и цялото произведение.

Автор: quazimodo   
Дата:   28-05-25 15:24

Първата ми допълнителна покупка в този случай би била втора батерия и отделно външно зарядно. Така или иначе те задължават да си купиш "токоизправителче" [smilie5]. Поне в това отношение от Канон не са се изложили тотално и все още включват "зареждачки" в комплектите. В моя случай за R50 [smile]

П.П. Пише, че входящия ток не трябва да е по-висок от 1.2А. При това положение телефонните бързи зареждачки отпадат автоматично.

Публикацията е редактирана (28-05-25 15:44)

Автор: asahi   
Дата:   28-05-25 16:05

Входящият ток се определя от параметрите на схемата, която се захранва, и възможностите на източника. Ако източникът е с по-големи възможности да отдава ток (по-висока мощност и по-ниско вътрешно съпротивление) това все още не застрашава никого. Има и изключения, но конкретно тук то е неприложимо.

Автор: Джъмбо   
Дата:   28-05-25 16:15

Поне в това отношение от Канон не са се изложили тотално и все още включват "зареждачки" в комплектите. В моя случай за R50
изложиха се вече... дори и кабел няма

Автор: quazimodo   
Дата:   28-05-25 16:21

Щом казваш [smilie5] Явно инженерите от Никон не са били на същия урок, защото се споменава само ограничаване на евентуалното по-високо напрежение [smilie18]

Автор: Belshazzar   
Дата:   28-05-25 16:49

Апаратът ще си тегли толкова, колкото му е нужно, съответно мощността на зарядното е без значение тук. Моето Сони го зареждам с 65W зарядно на Anker и понякога с лаптопско такова със същата мощност - живо и здраво е. [smile]

Публикацията е редактирана (28-05-25 16:50)

Автор: IvoEv   
Дата:   28-05-25 21:23

Пише, че зарядното трябва да е 15 вата или повече, но "жицата" която са дали за зареждане е като за електромобил[smile] . Аз толкова дебел кабел USB type C не бях виждал. Зареждам със зарядно за Самсунг и няма проблем.

Публикацията е редактирана (28-05-25 21:28)

Автор: baron_barbaron   
Дата:   29-05-25 00:40

"П.П. Пише, че входящия ток не трябва да е по-висок от 1.2А. При това положение телефонните бързи зареждачки отпадат автоматично."

Нищо подобно ;) телефонните бързи зарядни, започват от 5V 0.5A някои 1A и ако телефона и зарядното си "поприказват" и се разберат, тогава започва повишаване на напрежението, а от там и тока..

Пише за ограничаването, защото на пазара има устройства, които могат да тригърват бързите протоколи, без консуматора да има нужда. Например FNIRSI FNB48P и други подобни. Така, че телефонните зарядни са си напълно съвместими.

Автор: mitpis   
Дата:   29-05-25 02:46

: Джъмбо
Дата: 28-05-25 16:15

Поне в това отношение от Канон не са се изложили тотално и все още включват "зареждачки" в комплектите. В моя случай за R50
Що пишеш простотии без да си проверил. Човека пише че има R50 и има зарядно, аз имам R8 и си върви със зарядно имам и Sony a7 III и то си има зарядно и не пиша глупости по форумите като тебе, аман от разбирачи. Това че нямат USB кабели, не означава че нямат зарядни.

Публикацията е редактирана (29-05-25 03:02)

Автор: Джъмбо   
Дата:   30-05-25 11:14

Автор: mitpis
Дата: 29-05-25 02:46

: Джъмбо
Дата: 28-05-25 16:15

Що пишеш простотии без да си проверил.

като си мизир си за цял живот... не съм визирал конкретно описания модел, а съм имал предвиди комплектите...новият Canon V1, който имам дойде без зарядно и кабел... така че ходи търкаляй аспирини по околовръстното и не споделяй гениалности, кой какво не бил проверил и кой пише простотии аман от чичаци разбирачи!!!

Публикацията е редактирана (30-05-25 11:15)

Re:реждане Никон z50 2
Автор: mitpis   
Дата:   30-05-25 17:35

Джъмбо, полезното от поста ти е, че Canon V1 е дошъл без зарядно, добре е когато говориш с факти, а не с догадки, другото не го коментирам, не ми е на нивото.

Публикацията е редактирана (30-05-25 17:37)

Автор: ZENON   
Дата:   30-05-25 20:04

Най-правилно се зарежда с 0.5С или по-малко.
Най-лесно - с адаптера от телефона. Електрониката на тялото ще си дръпне колкото ток е нужно.
Другото лесно - ако си купиш зарядно.

Публикацията е редактирана (30-05-25 20:05)

Автор: Konstantinov   
Дата:   03-06-25 14:25

Получих указания да зареждам кутията със слушалки тапи от немската фирма Зенхайзер само със стари зарядни 5 волта до 1 ампер.Аз зареждах със самсунг дигащ 9 ворта и при 2 чифта от най-скъпите им тапи -изгоря по една слушалка след няколко месеца ползване ,при втората смяна ми пратиха писмо и най-новия модел тапи.Вече година ги ползвам и не са изгорели.Имам по евтин модел тапи и най скъпите им блутут големи слушалки на тази фирма и с тях не съм имал проблеми както и като зараждам батерията във фотоапарата си сони а6500, но след тоя случай не смея да зареждам уредите си със зарядни дигаши 9,12 и 20 волта ,имам и такива пауър банки-ползвам ги само за телефоните ,таблети, лаптопи.Възможно е и отказа на една слушалка да е не от зареждането, а батерията и да е паднала под някакъв минимум и да блокира ,но от фирмата така ми писаха,че е възможно да е и от зарядното , щото им е омръзнало да ми ги сменят.

Публикацията е редактирана (03-06-25 14:30)

Автор: baron_barbaron   
Дата:   03-06-25 21:08

"но от фирмата така ми писаха,че е възможно да е и от зарядното" Излъгали са те ;) На занхайзер не им е за пръв път да го правят. И аз имах проблеми със техни слушалки, още от времето когато нещата не бяха на USB, просто спряха да се разпознават, предавателя със самите слушалки и пак небедиха зарядното... Което си беше оригиналното, ама те не са ме питали :)

Тия зарядни вдигат напреженията само след определяне на консуматора и то сатава по определени протоколи, нали не си мислите че напреженията са си ей така, каквото се падне от лотарията. Винаги стартират от 5V с ограничение до 1,5А (при повечето е по-малко от ампер) и чак след като се наприказват консуматора и зарядното, се вдига напрежението според въпросния протокол.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »