Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за обективи
Автор: NIKI2003   
Дата:   14-05-25 12:04

Здравейте
Мисля за закупуване на нов обектив
спрял съм се на тези два за Canon RF тяло
Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD Lens For Canon RF
Canon EF 16-35mm F/4L IS USM Lens
мнения ако някой е ползвал двата ще съм благодарен[shtrak]
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за обективи
Автор: quazimodo   
Дата:   14-05-25 12:23

На първо четене, това са два различни обектива - Тамрона е за резнати матрици а Канона е за ФФ. Не съм ползвал нито един от двата с изключение на 10-тина пробни кадъра с 16-35, но за кроп Тамрона ще даде доста по-широк ъгъл ако това има някакво значение. Ползвам R50 с ЕФ-С 10-18 и адаптер.

Автор: Kalimas   
Дата:   14-05-25 14:53

Ако е за R6 ФФ - канона, иначе ще трябва да ползваш кроп мода, а той май беше около 8мп на R6.
Или да огледаш новия канон 16-28 RF f2.8 - не е L. Но е ФФ и РФ.

Mоже да включиш в списъка и сигма 10-18 DN RF 2,8 ако е за кроп.

Аз лично си останах с 10-18 ЕФ-с на R7 - рядко ми трябва толкоава широкo, а още по-рядко да е на ф2,8 или ф4.

Автор: ottos   
Дата:   26-05-25 12:16

Здравейте,
Tamron 11-20mm е по-широк и с по-голяма светлосила, но е предназначен за APS-C матрици и изисква адаптер.
Canon 16-35mm е за пълноформатни камери, с оптична стабилизация и по-добро качество на изработка.
Бих взел Canon

Публикацията е редактирана (26-05-25 12:18)

Автор: Yog   
Дата:   26-05-25 17:24

Ако търсиш най-широкото възможно, на Sigma обектива 10-18/2.8 е по-широк от Tamron-а и практически на същата цена. Но и двата обектива са за APS-C сензори, ще имаш чувствително намалена резолюция на снимките, ако ги ползваш на пълноформатна камера. А стария 16-35/4, като му сложиш и адаптера, става голям и почти едно кило тежък. Аз по-скоро бих си купи RF обектива 15-30. Не скъпия на ф/2.8 а "народната" версия f/4.5-6.3

Публикацията е редактирана (26-05-25 17:24)

Автор: BXMarkov   
Дата:   28-05-25 23:34

Имам Canon EF 16-35mm F/4L IS USM от осем години, това е обектива, който не слиза от апарата ми. Незаменим основен обектив, с изключително качество като оптика, остър, без изкривяване с чудесна стабилизация.П.С. и много здрави и дуракоустойчив. Много от снимките в профила ми са с него.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »