Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Fuji X-T30II луфт/пружиниране на спусъка
Автор: fallenfbsd   
Дата:   28-04-25 21:52

Здравейте,
Предполагам някои ще ме сметнат за "запетайко", но съм си такъв...детайлите ми правят впечатление :)
С две думи, с голям мерак си купих нов гореспоменатия апарат.
Но след малко ползване установих, че има един пружиниращ ефект на спусъка когато е в изключено положение. Откъм екрана, ако се натисне в дясната страна потъва. В ляво е ок. Ако се включи сякаш го няма или е минимално.

Питането ми е към собственици да проверят и да ми кажат дали е за модела. Бях му слагал soft shutter завинтващи се бутони, ще ме е яд, ако сам съм го пренатегнал нещо.

Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji X-T30II луфт/пружиниране на спусъка
Автор: quazimodo   
Дата:   29-04-25 19:55

Имал съм само Х-Т2 и нямам спомени за подобни усещания. Мисля, че се опитваш сам да си докараш язва [smilie5] Щракай си спокойно - ако нещо трябва да се счупи, то непременно ще се счупи, при това в най-неподходящия момент [smilie3]

Дата:   29-04-25 20:00

@quazimodo, и ти си прав...

Автор: mihajlov2   
Дата:   30-04-25 09:19

Нищо му няма на спусъка. Телата на Фуджифилм просто имат по принцип малко по-мек спусък с по-дълъг ход при натискане, докато стигнеш до автофокус.
Имам X-T5 и X100VI.
Сравнявах спусъка с произволно друго тяло от наличните - Olympus OM-D EM5 Mk II. Спусъкът на Олимпуса има по-къс ход и и е по-твърд.

Дата:   30-04-25 13:41

@mihajlov2, благодаря

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »