Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат
Автор: NikiG   
Дата:   14-02-25 16:37

Здравейте!
Нов съм в групата. Обичам да снимам. Имам дрон, но наземно снимам все още само с телефона. От известно време ми се върти идеята да си взема фотоапарат. От две седмици гледам ревюта на фотоапарати в YouTube. Първо се бях насочил към canon r50. В последствие обаче колебанията ми сведоха до Canon R10 и Nikon z50II. Мисля да са в комбинация съответно с обектив Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM
и обектив Nikon NIKKOR Z 18-140mm f/3.5-6.3 DX VR.
Ценово и двата модела са много сходни. Сходни са и като параметри. Ще се радвам на някакви мнения и препоръки от хора, които имат опит с тези марки.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: Yog   
Дата:   14-02-25 18:06

И двете комбинации имат една слабост - даваш доста пари за кроп камера, към 1800-2000 лева и си купуваш НЯКАКЪВ обектив за останалите пари. Направи обратното, вкложи повече пари в обектива. Ако твърдо искаш нова техника (нещо върху което да помислиш) и бюджетът е колкото за R10 и 18-150, по-добре купи Tamron 17-70/2.8 и Sony a6100, нищо че апаратът е по-стар модел. Разликата между бленди като 5,6 или 6,3 и бленда 2,8 която Тамрон-а ти дава по цялата дължина, е много по-значима от предимствата на малко по-новите камери. А ако си купиш втора ръка, в сайтове като MPB в състояние "като ново" и 6 месеца гаранция, на Сони 16-55/2.8 излиза 1400 лева. Колкото Тамрон-а в БГ магазин. Аз бих взел Сонито.

И още едно съображение: Пак там (MPB) Никон Z5 и обективът 24-200 излизат 2800. Винаги бих предпочел това, пред Z50 II и китовия за кроп. Освен ако 4к видеото не ти е много важно.

Автор: asahi   
Дата:   14-02-25 18:20

Като за първа камера и любителско снимане кропът няма никакви недостатъци.

Автор: hansto   
Дата:   14-02-25 18:27

Виж цените в е-инфин. За малко пари има nikon z5 и вече обективи бол, зависи какво търсиш

Публикацията е редактирана (14-02-25 18:27)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »