Автор: adorable
Дата: 29-01-25 12:43
Аз имам сони a7III и не е лош апарата.
Снимам с него от година и нещо (две). Другия апарат, който имам е канон 800Д. На канона контролите и ергономията му са в пъти по-удобни от сонио.
Сонито е дребничко и малко ръбесто. Ако си с по-големи ръце и не ползваш плочка (L-bracket) e неудобно. Матрицата не е лоша.
Аз също исках да взема 24-105 f/4, ама нямаше като го купувах.
Та забърсах един Тамрон 28-75 f/2.8.
После и един Самианг 18 f/2.8. Когато снимам близки обекти, ползвам самянга. На мен ми е удобен много, защото с него тялото е леко. Някои казват, че не бил достатъчно остър. Аз до сега не съм печатал на голямо, нито съм се взирал в снимка на 100% увеличение. За моите нужди е перфектен.
Тамрона 28-75 2.8 също не е лош, ама за пейзаж май не е съмсем подходящ (ни достатъчно широк, ни достатъчно дълъг).
За хора не съм ги пробвал щот съм интровертен темерут и рядко снимам хора...
Ползвам си го сонито и с десетки ръчнофокусни. Е, там кефът е грандиозен... Юпитери, хелиоси, цайсове с лопата да ги ринеш...
За жълти стотинки... Ако те кефят ръчаците, е супер.
Аз съм боке-фетишист и супер се кефя да снимам разни листа с балончести, лимончести, гранатести бокенца отзад...
В крайна сметка, върви във Фотопавилиона хвани ги двете тела, и което ти е по на сърце, него вземай. Щот снимки се правят и с телевон, и с кибритена кутия с дупка от карфица.
А дали ще избереш Никон, Сони, Канон... С всичко могат да се направят добри кадри...
Julius много яки снимки имаш! Евала! ![[smilie24]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif)
Публикацията е редактирана (29-01-25 12:46)
|
|