Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ВЪПРОС ЗА СВЕТКАВИЦА
Автор: rossen76   
Дата:   20-01-25 16:30

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ИМАМ СЛЕДНИЯТ ПРОБЛЕМ СВЕТКАВИЦАТА МИ ЗАПОЧНА ДА НЕ ОСВЕТЯВАДОБРЕ ВЕЧЕ Е НА 5 ГОДДИНИ . ХОДИХ В СЕРВИЗА НА НИКОН И ТАМ МИ КАЗАХА ЧЕ КРУШКАТА ИЛИ ЛАМПАТА БИЛА НА РЕД НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНЯ, НАСТРОИКИТЕ СА СИ ВИНАГИ ЕДНИ И СЪЩИ НА АПАРАТА НА СВЕТКАВИЦАТА НИЩО НЕ СЪМ ПРОМЕНЯЛ МОЛЯ ЗА СЪВЕТ СБ 700 СВЕТКАВИЦА , ТЯЛО НИКОН 750 Д

Отговори на това съобщение
 Re: ВЪПРОС ЗА СВЕТКАВИЦА
Автор: asahi   
Дата:   20-01-25 17:45

Имаш проблем и с капслока.

На количеството светлина, което светкавицата изпраща, директно влияят следните обстоятелства:
- напрежение на кондензатора;
- дължина на импулса;
- състояние на импулсната лампа;
- състояние на рефлектора;
- място на импулсната лампа спрямо оптичната система рефлектор-разсейвател;
- състояние на разсейвателя.
Другите параметри влияят косвено. Както виждаш от 6 показателя са ти изследвали само един. Може би техниците имат богат опит и ги диагностицират с един поглед, но тогава е нормално да очакваме, че ще ремонтират светкавицата с още един-два погледа.

Автор: rossen76   
Дата:   20-01-25 18:00

КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА ДЕТО Е КОМПЕТЕНТЕН

Автор: koev   
Дата:   21-01-25 08:22

Защо е това викане, кому е нужно? Никой от форума няма достъп до вашата светкавица и тяло. Ако има проблем и не ви върши работа, купете си нова - по спомен 300/500лв е цената стара и нова - един ангажимент. Все пак е на 5 години. Пробвайте на друго тяло или друга светкавица, толкова е лесно.

Автор: dekov   
Дата:   21-01-25 09:30

Ако никога не сте променяли настройките, много вероятно е да не познавате добре възможностите на светкавицата, и неволно да сте првключили нещо.
Има много режими на снимане, при какъв режим снимате и не сте доволен от резултата, ако снимате професионално е важно да имате и втора такава, тогава щяхте да сравните и да откриете проблема.

Автор: AsenRangelov   
Дата:   23-01-25 01:47

При сложена върху апарата светкавица натиснете и задръжте бутона Fn на апарата. Светкавицата трябва да свети с моделираща светлина поне две секунди. Ако светва за много кратко време - лампата е за смяна.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »