Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Официално предупреждение от Канон
Автор: slavoart   
Дата:   09-01-25 22:04

Официално предупреждение от CANON относно карти SanDisk

Същата тема и в dpreview: https://www.dpreview.com/news/4751698546/canon-eos-r5-ii-sandisk-incompatibility-image-corruption

Наскоро възстановявах трета карта Sandisk Extreme Pro 128 на моя позната в рамките на 6 месеца. Снимките и изчезваха без никаква причина. Сега нещата започнаха да ми се изясняват.

Отговори на това съобщение
 Re: Официално предупреждение от Канон
Автор: Yog   
Дата:   10-01-25 03:12

Интересно. Има го и на сайта на SanDisk. Явно не трябва да се ползват V60 карти на SanDisk в този апарат. В интерес на истината - чест им прави, че го признават и предупреждават.

Автор: quazimodo   
Дата:   10-01-25 07:48

Yog написа:

> ........ В
> интерес на истината - чест им
> прави, че го признават и
> предупреждават.

В интерес на истината - няма къде да ходят [smilie18][smilie18][smilie18]

Автор: ник_п-в   
Дата:   10-01-25 10:02

Преди няколко дни снимах на карта Verbatim pro,и снимките не се записаха.А след форматиране започнаха да се записват...

Автор: lamerko   
Дата:   10-01-25 11:34

Явно са икономисали от контролер... SanDisk освен, че бяха най-фалшифицираните карти, но вече не са това, което бяха. Но и вече не се знае какво всъщност се продава под това име. За съжаление, и WD отдавна се отклониха от правия път в името на икономията...

Дата:   10-01-25 17:15

ник_п-в написа:

> Преди няколко дни снимах на карта
> Verbatim pro,и снимките не се записаха.А
> след форматиране започнаха да се
> записват...

Това ми звучи като неформатирана в апарата карта преди началото на снимките. Ако си я поставил направо от опаковката и си почнал да снимаш без предварително форматиране може да се случат много неща.

Автор: asahi   
Дата:   10-01-25 19:34

В IT бизнеса няма как да си велик 100 години.

Автор: ник_п-в   
Дата:   10-01-25 19:41

quazimodo, форматирана беше, даже една фотосесия имаше снимана на нея. Теоретично е възможно някакви настройки на фотоапарата да не са били ок,. но защо тогава, след форматиране започна да записва?

Автор: slavoart   
Дата:   10-01-25 20:42

Преди година ми подариха външен хард Verbatim. Само ядове с него. Добре, че не ми е основен за бекъп. Тези брандове, които навремето бяха водещи, в момента не се различават от безисвестни китайски марки. Единствените носители с които съм нямал никога проблем, както с SDXC, в миналото SDHC и хард дискове са TRANSCEND. Изключения винаги има, затова гледам да ги купувам от добър доставчик, а не от фирми еднодневки работещи с ЕМАГ.

Автор: hose   
Дата:   10-01-25 23:20

а какъв е шанса проблемът да е в Канон? ако другите марки не докладват пролбем с картите

аз лично ползвам SanDisk и WD от има няма 20 години и никога (до сега) не съм имал проблеми... тъжно ако са влошили качеството

Дата:   11-01-25 07:08

Да не докладват и да няма проблеми са две различни неща[smilie5]. За да има ядене трябва да има оборот. Как ще има оборот ако се правят вечни неща?! [smilie18]

Автор: Konstantinov   
Дата:   11-01-25 12:17

Имам отдавна сони а6500 ,на 40х кадъра .Като се натиска многократно и несигурно спусъка без да се направи снимка -нито една , излезна надпис че картата е невалидна ,не може да се чете и препоръка да я форматирам.Картата е кингстън 256 гб нова и проверена -записвам снимки до капацитета и ги преглеждам една по една, дали е читав записът,форматирам в апарата и тогава снимам.Изключих и включих апарата и нещата се оправиха, картата почна да работи и нищо не беше загубено и продължих да снимам на нея.Многократното натискане го направи жена ми -дадох и апарата да ни снима с внука след коледа.

Публикацията е редактирана (11-01-25 12:22)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »