Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 видеокарта
Автор: georgievmladen   
Дата:   05-01-25 13:23

Привет и за много години. Търся си видеокарта която да отговаря на новите изисквания на Photoshop 2025. Използвам лицензираната платена версия, но в краят на 2024г. излезе че видеокарта не е разпозната, която е nvidia GeForce 405 DP LP. Можете ли да ми препоръчате видеокарта нисък профил без необходимост от допълнително захранване, консумация до 30W, общото ми захранване е 240W. Процесора ми е Intel i5-4570 CPU @ 3.20GHz. Видеокартата ще я поставям в компютърна кутия тип SFF. Насочил се бях към Nvidia T400, която е пускана в производство през 2021г , което е едно от условията на Photoshop 2025 графичния процесор да не е по стар от 7 години. Направих консултация, но ми казаха че въпросната карта няма да ми свърши работа.
Благодаря предварително за отговорите .

Отговори на това съобщение
 Re: видеокарта
Автор: ss_sgp   
Дата:   05-01-25 15:35

Въпросната видео карта е ужасно слаба и на всичкото отгоре и на не малка цена. Отделно процесорът е морално остарял и също доста слаб.
Според мен не е оправдано да се прави каквото и да е за този компютър. Лаптоп за 1500+ е мн по-разумно решение.

Автор: lamerko   
Дата:   05-01-25 15:42

Photoshop обича, гали и милее за RTX серията на nVidia. Може би 4060 е най-ценово балансирана. Но както е казано - видеото си е видео, но и платформата на която работи също е важна.

Автор: Imaginarium   
Дата:   05-01-25 17:30

За момента, най-добрият бюджетен вариант е Intel Arc B580.Никоя друга карта не се доближава до нея в този ценови диапазон.Има RTX 4060 за същите пари, но тя е с 8GB RAM , докато интелската е с 12GB. [beer]

Дата:   05-01-25 17:34

Но трябва да имаме предвид не само техническите характеристики, а и съвместимостта с Photoshop. За съжаление, продуктите на Adobe са доста капризни...

Автор: n_ruby   
Дата:   05-01-25 18:29

GTX 1050 Ti, GTX 1650 и някои варианти на RTX 3050 са без нужда от допълнително захранване, захранват се от дънната платка.

Кога са представени:
1050 Ti - October 2016
1650 - April 2019
3050 - January 2022

И трите са много по-добри от 405, която освен че е много стара (2010), то е и най-слабата за поколението си.

Автор: Synthy   
Дата:   06-01-25 09:04

Ако изобщо има някакъв смисъл да се ъпгрейдва този компютър (според мен - няма), ето тази видеокарта би свършила работа, колкото фотошоп да я разпознае (леко е безполезна, принципно...): Nvidia T400.

Съвет - смени си захранването (ако можеш) с нещо съвременно и по-мощно. Твоето не е в цветущо здраве със сигурност. От там и ще отпадне ограничението за 30W видео карта. След това вече може Nvidia RTX3050 - 70W консумация и достатъчно добра изчислителна мощ за фотошоп. Обаче... всичко останало е много бавно към днешна дата. Ще спъва видеокартата.

Публикацията е редактирана (06-01-25 09:07)

Автор: ss_sgp   
Дата:   06-01-25 09:54

не разбирам смисъла да предлагате на човека видео за 400лв когато целият компюър струва по-малко

отделно вероятно е на 10+ години и всеки момент може да спре завинаги

Публикацията е редактирана (06-01-25 09:54)

Автор: Synthy   
Дата:   06-01-25 09:59

Е той пита - отговаряме му. Няколко човека му казахме, че компютъра не става и трябва да го смени. Ако толкова много иска - да си вземе картата :)

Автор: Dimi7ar22   
Дата:   06-01-25 10:22

Тук цялата конфигурация е за смяна вече, няма никакъв смисъл да се инвестират пари в ново видео при този процесор. Отделно SFF ограничава доста нещата не само заради пространството в кутията а предполагам и захранването ще е ограничено.

Автор: georgievmladen   
Дата:   06-01-25 13:44

Благодаря на всички. Наистина е морално остаряло PC-то. Време e за ново. Фотошопа обича MAC и мисля да се насоча към Mac mini Apple M4 чип 10-ядрен процесор и 10‑ядрен GPU | 24GB памет. Не мога да си позволя Mac Studio.

Публикацията е редактирана (06-01-25 16:59)

Дата:   06-01-25 18:17

Бива, но силно препоръчвам външно SSD през thunderbolt.

Автор: Imaginarium   
Дата:   08-01-25 20:05

M4-ката е супер, ако го позволява бюджета , действай. Но знай, че дори М2 ще ти е повече от достатъчен за тази работа години наред, а и ще спестиш немалко пари спрямо М4.[beer]

Дата:   08-01-25 20:29

M4-ките идат с повече РАМ на същата цена - реално М4 е по-еФтин от М2 [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »