Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony A6700
Автор: ziziphotography   
Дата:   04-01-25 23:53

Здравейте, колеги!
Имам нужда от съвет относно избора на фотоапарат. До момента съм работила с три модела на Sony,които бяха с кроп сензор, като последният ми е Sony A6700, но сега обмислям да премина към фулфрейм камера. Виждам, че Sony A7 IV е популярен избор – мислите ли, че той ще бъде значително по-добър от A6700, особено за професионални нужди като кръщенета,рождени дни, балове и детски фотосесии в студио? Ако имате други препоръки за фулфрейм апарати, също бих се радвала да чуя мненията ви. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A6700
Автор: Yog   
Дата:   05-01-25 07:48

И 6700 е много добра камера. И 7IV е много добра камера. Снимките ще станат толкова хубави, колкото ги направи фотографа.

А чисто технически - със сигурност има разлика. По-голям сензор, по-голяма резолюция... Много зависи и какъв обектив се ползва. Но пак се връщаме на горното - толкова хубави, колкото ги направи фотографа...[smilie3]

Публикацията е редактирана (05-01-25 07:49)

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   06-01-25 18:18

Здравейте,

Ето един сайт, където могат да се сравняват апарати по много показатели. Информацията е подредена доста удобно.

Sony a6700 vs Sony a7 IV

Автор: kepetroff   
Дата:   24-01-25 21:24

Здравей, от доста време съм в Sony екосистемата. Ползвам и кроп и фул фрейм. Разликата между а6700 и А7IV не е голяма. По-скоро разликата ще дойде от обектива, а не от тялото, защото сензорите им като технология са еднакви.

Основната разлика между APS-C и FF е дълбочината на фокуса (DOF) и шумът при ниска осветеност. И двете обаче, могат да се компенсират с обектива.
Ако използваш APS-C 30мм F1.4 обектив е абсолютно същото като FF 45mm F2.1

Освен това A7IV е вече доста стара камера (2021 - октомври) има изключително бавен Rolling shutter, което е отвратително за видео, също така има и кроп на сензора при 4k/60fps.

На твое място бих изчакал малко, след 2 месеца ще излезе A7V, очаквам да има 15fps+ за 14 битови RAW-ове и 4К/60 видео без кроп.

Ако имаш доста APS-C обективи и да останеш с a6700 няма да е грешка. Плюсът да минеш дори към A7V ще е само ако инвестираш много пари във FF обективи с отвор от рода на F1.8, F1.4 F1.2, където що видиш разлика в DOF и Low light performance. Там обаче отиваш на 10 000лв + за тялото + 1-2 обектива.

Автор: kepetroff   
Дата:   24-01-25 21:28

Резолюцията няма общо с предимнствата на FF пред APS-C.

Например моето ZV-Е1 e FF с 12mpx, а A6100 е 24mpx във физически по-малък сензор. И въпреки повечето мегапикесли, до самия сензор достига по-малко светлина, което определят качеството на изображението а не мегапискеслите, ако няма да кропваш сериозно в постобработката. [shtrak]

Публикацията е редактирана (05-02-25 11:05)

Автор: Vinsent   
Дата:   25-01-25 10:01

Интересна оферта от Китай . Не знам от Китай начисляват ли мита и ДДС.

Автор: lamerko   
Дата:   25-01-25 10:39

xiaozhuang.1110(0)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »