Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Телефонна слушалка с шайба
Автор: Vinsent   
Дата:   07-12-24 20:40

По времето на домашните телефони техниците носеха със себе си някаква телефонна слушалка с шайба. Те не се продаваха, правеха си ги сами. Отдавна всичките са ги изхвърлили. На мен ми трябва за една комична фотосесия.

Ако някой знае за такава и може да ми услужи с нея за кратко време ще му бъда безкрайно благодарен!

Отговори на това съобщение
 Re: Телефонна слушалка със шайба
Автор: Grimjaur   
Дата:   11-12-24 21:19

Ползваха ги за прозвъняване на линиите, комплект от слушалка и наборник. По 20-30лв са в базара старите дискови телефони, най-лесно е да си купиш, след това да го разкостиш и да закачиш наборния диск към слушалката. Иначе такава самоделка много трудно ще намериш - повечето от тия хора отдавна са пенсионери и я пазят такова нещо, я не.
П.С. Ако не държиш много на диска, може да питаш някой военен за ТАП и пак същата процедура, но наборния диск ще трябва да го изрисуваш на картон или да си го изпринтиш - ТАП-четата нямаха наборен диск.

Публикацията е редактирана (11-12-24 21:21)

Автор: Vinsent   
Дата:   11-12-24 22:28

Grimjaur, благодаря за съвета! [beer]

Автор: petervassilev   
Дата:   11-12-24 23:20

Имам такава слушалка с шайба, оригинална, с кабелите, много стабилна, дори не изглежда да е самоделна, доколкото помня. От роднина телефонен техник.
Но за съжаление стои на рафт в тавана на място, където планирам да ходя чак след няколко месеца.

Аз се присъединявам към съвета на Grimjaur.
Бих потърсил в обявите евтин "стар, бакелитов телефон" (без камера [smile]). Шайбата се демонтира много лесно, и надписите може да се променят, а и самият бакелитов телефон може да се използва за други комични (или драматични и трагични[smile]) фотосесии.

Автор: asahi   
Дата:   12-12-24 00:43

Към днешно време има елегантно решение - снимаш сесията със слушалка без шайба, а след това казваш на Изкуствения Интелект да добави шайбата.

Автор: nyamago   
Дата:   13-12-24 17:58

^ +1 [smilie24]

Re: Телефонна слушалка с шайба
Автор: A03   
Дата:   07-01-25 11:01

Няма начин да не се възмутя!! За кого става дума си знае ....на̀борник
Значение на думата наборник

мн. -ци, м. Младеж, който предстои да отиде в казармата, за да служи редовна военна служба.,, Към автора намери пластмасов телефон със шайба ,не бакелитов и аз ще ти направя на слушалката да имаш шайба !Тази седмица съм си в къщи и мога да го направя но да е Български !Става и слушалка от домофон но пак да е пластмасова тогава само шайба ти трябва ! С такъв "Айдук" звънях на брат ми докато нямахме телефон .Таблото беше вечно отворено ...другото не е интересно [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (07-01-25 11:14)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »