Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Привет,
имам един обектив Rollei 50/1.8,(за който имам преходник към фуджи и си е ок), но искам да намеря преходник от QMB към М42, защото имам speedbooster на м42 за фуджи.
Та long story short, според вас ще върши ли работа следния сетъп да натаманя 3-те неща:
1. QMB-EOS адаптер
2. EOS-M42 адаптер
3. M42-спидбустера на фуджи
А какво ти пречи да елиминираш еос-м42 и да залепиш направо QBM-EOS за M42-Fuji ? Важното е да се включиш в работната отсечка на М42, която е 45.5мм
П.П. За да не се появи възможност за прецакване на бустера може да вземеш някой счупен обектив на М42 и да ползваш фланеца с резбата, залепвайки за него адаптера QBM-EOS. Естествено трябва да се гледа внимателно и да се мери още по-внимателно. Ако трябва нещо ще се пилне, нещо ще се подстриже и готово. Както казват хората - Няма начин да няма начин