Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте колеги, чакам да ми дойде един canonet 28 и се чудя каква батерия трябва да си взема. В интернет видях, че тези, които се ползват за камерата, вече не се произвеждат. Видях че има и други варианти, които са с по-високо напрежение и могат да преекспонират филма.
Какъв вариант бихте препоръчали?
Тази батерия няма да свърши работа. Светломера ще дава отклонение (при мен е 2 бленди). Живачната батерия... към днешна дата нищо не може да я замени. Един активен преходник, като показаният MR-9 adapter върши чудесна работа със сребърно-оксидна (НЕ Е LR44 - да се знае и помни!)батерия. Тя има постоянно във времето напрежение 1.55V и като го ограничиш с диода вграден в преходника заспива на 1.35V - перфектно.
Има начин и да си го модифицираш сам, но не помня какъв диод запоих на моят апарат (ако не ме домързи ще го разглобя за да видя какъв беше, струваше стотинки). Един добър човек от Индия ми го каза, защото нямаше преходник за моите нужди и ми сподели как да модифицирам фотоапарата, за да работи със сребърни батерии.
Алкалните са крайно неподходящи за този случай, защото напрежението им е крива (при живачните е права). Въздушно-цинковеите - тоже. Те пък освен това изфирясват много бързо, дори да не се използват издишат (буквално).
Още в началото ще даде тази грешка, като с времето (изтощаването) тази грешка ще намалява до 0 и после пак ще започне да се увеличава, но в обратна посока, с намаляването на напрежението под 1.35V.
В случая със сребърната батерия, тези 2 бленди (пак да кажа: на моят апарат бяха 2 бленди) са константа от самото начало.
> Да, честно казано малко прибързано
> я взех, но доста хора снимат с тези
> два модела и намират решение на
> проблема.
Най-вероятно едно от решенията се казва Али експрес а другото е това, което описа колегата по-горе - тунинговане на светломера според наличните батерии.