Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Имам нужда от съвет за постоянно видео осветление, което да прикрепя към "обувката" на апарата, за да мога да осветявам на малко по-голяма дистаниця (1-1.5м. приблизително)
Разгледах доста модели, но смятам, че мнението на някой, който има опит с нещо конкретно, би била полезна :)
Въпроса ти е много общ. Преди да се отговори на този въпрос има други въпроси на които трябва да се отговори.
1. Осветлението е математика при това относително проста. На какво ИСО снимаш ? Колко стопа светлина не ти достигат ? На тази база може лесно да се изчисли какво допълнително осветление ще ти е необходимо и въобще необходимо ли ти е такова.
2. Като не ти стига светлината, защо ползваш тъмен обектив който почва от f3.5 ? Само на 20мм примерно е вече f4. Губиш 2 стопа светлина. Един светъл обектив който почва от f1.8, f2 ти ги дава.
- Aputure AL-H160 или Aputure AL-H198C - има ги в ФФ за по 90 и 110лв. съответно. Продава ги нови едно момче от Враца. https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=157636
напишете тук линка никнейм pegred
За още 50-60лв./бр. си взимаш и батерии.
С тези лампи съм обиколил доста обекти и съм снимал огромно количество продуктови клипове и снимки. Не съм усетил липса на светлина (моите са два броя H160 и един брой H198) до 2-3 метра. Леки и удобни.
- GODOX ML100Bi Portable Compact LED Video Light With Lens - повече пари и повече светлина. Модерно компактно осветление от висок клас (400+ лева, зависи откъде го купуваш).
Аман от философи и математици, които ти вадят енциклопедични познания и те слагат в корен квадратен от мъдри съждения...
Този отговор е повече от идеален. Това исках да разбера.
Благодаря отново!
Поздрави,kita написа:
> За твоите цели препоръчвам:
>
> - Aputure AL-H160 или Aputure AL-H198C - има ги в ФФ
> за по 90 и 110лв. съответно. Продава
> ги нови едно момче от Враца.
> https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=157636
>
> напишете тук линка никнейм
> pegred
> За още 50-60лв./бр. си взимаш и