Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте, от дълги години имам невероятният за цената си и качествата си canon ef 85 1.8 usm , но в един хубав момент реших , че искам да го сменя с canon ef 85 1.2 Lll . Има ли смисъл ?
Имам ги и двата, моят съвет е - оставете си 85/1.8 и си купете 135/2. Иначе 1,2 ii вече се намира евтино и си заслужава всяка стотинка., но няма да даде тази разлика в изображението, която ще даде 135/2. Това ако снимате на фулфрейм. Ако снимате на кроп бих препоръчал да си потърите 50/1.2 или на Сигма 50/14 арт. И последно, от личната ми колекция 85-ци - 85/1.8 сони, 75/1.2 вилтрокс, 85/1,2 канон, 85/1,4 сигма 85/1.8 канон, то аз предпочитам вилтрокса. Жалко само че е кроп, но не го свалям от апарата така или иначе
1.2 L II има размера, теглото и ергономията на буркан лютеница за гладно семейство с поне две деца, но винаги, когато ми е попадал, съм се радвал на картинката най-искрено