Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Гледам, че доста хора имат в своята фото-раница ножове и се зачудих- има ли в този форум други болни мозъци на тема ножове като мен?
Става въпрос за всякакви: джобни, кухненски, ловни.
Ще е супер да напълним темата с хубави снимки на интересни ножове!
Ще открия с едно много приятно ножче, което е винаги с мен на риболов: Au Sabot Le Thiers
Дръжката е от Хвойна и мирише страхотно. Острието е от 12С27 стомана и става доста остро като се наточи правилно.
Просто е част от електричарски комплект, ама точно този нож не ми служи за нищо в работата, та си стои в колата. И от време на време и в раницата, ако идеята е свързана с платове, въжета и разни други DIY помощни средства
Чак такова количество като на Гуцигуци не мога да докарам, ама десетина сигурно имам, някой с поизносени остриета от заточване. Купувам за да ги ползвам.
Аз залагам на качеството, не на количеството. Затова един Аутбек на Down under knives? Обща дължина 40см,
дебелина 6мм, тегло 800гр. и две степени на закаляване - 58-59 по рокуел на острието.
440C Stainless Steel: Properties, Processing and Application
440C stainless steel is a member of the 400 series of stainless steels. It has the highest carbon content among them. The standout properties of this type of steel are its hardness, mechanical strength and fatigue resistance. This combination of properties makes it useful in the production of cutting tools. Due to its high carbon content, it does not have outstanding corrosion resistance, but it can still be used for applications that require moderate corrosion resistance such as surgical instruments.
440C stainless steels typically have a composition of 78 – 83.1% iron, 16 – 18% chromium, 1 – 1.2% carbon, 1% (max) silicon, 1% (max) manganese, 0.8% molybdenum, 0.04% phosphorus and 0.02% sulphur. They have a martensitic grain structure, and they are primarily hardened through solid solution strengthening with chromium and precipitation hardening of molybdenum carbides
> "Нож-чето" ,което е показал
> колегата Julius може би е същото
> ,което Дънди -крокодила извади в New
> York ,когато го нападнаха улични
> бандити...
Тия рамбовските са пълен ташак, без майтап. Повече кинаджийска история, отколкото за нещо сериозно, защото с тия кухи дръжки при един по-сериозен удар и може да го скършиш. Докато с моя веднъж дори съм си разчиствал пътя от паднало дърво по пътя от Берковица към хижа Ком като ходих да качвам върха. Затова е хубаво ножът да е от цяла стомана, която продължава и в дръжката.
пп Да, Рафи - това е реплика на дъндито, води се 'бауи' или боуи, може да потърсите легендата за Дж. Бауи.
Да покажа и аз моето, за съжаление съсипано от мен самия "ножче". НЕкои Д'Ъртаняии като мен, може да са чували за младежката организация "Бранник". Ножът е, по-скоро вече не е, от техните парадни ножове. За съжаление, преди повече от половин век, под въздействието на Гойко Митич/Токай-Ихто , реших, че мога да се науча да мятам ножове Като следствие ножът остана без чирени и част от дръжката а аз се сдобих със зачервен врат, когато баща ми разбра за моите приключения.
От какъв материал е голямата дъска и ползваш ли я активно в кухнята? Иска ми се да взема по-голяма дървена дъска за рязане, но нещо не попадам на изкушаващи предложения.
Материалът на дъската за рязане е много важен за това, колко дълго ще остане ножът остър.
Най-подходящите материали за дъска за рязане са череша, явор, орех. Дъб също, но ако е европейски дъб. Американски не става.
Аз ползвам дъска от череша. Моят любим кухненски нож с твърдост 63 бръсне космите на ръката ми дори след месец употреба.