Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
То беше почти ясно. Лошото е че М не може да се ползва на RF, което се явява край за този маунт. Лошо за тези които са инвестирали повече от необходимото в М. За сметка на това М си беше любителска линия с не много скъпи обективи и тела, което е сравнително приемливо да се прекрати.
EF-M си беше обречена от старта, защото така и не получи хубави обективи от Canon, дори нямаше заявки за такива, само китови и 2-3 твърди под 50мм. Другото беше EF с преходници или малък избор от трети производители. Сега си има директен конкурент - поорязания R100 + RF китовите са на близка цена на EF-M. А с преходника може да се ползват EF и EF-S.
Единствения вариант системата да оцелее още малко е, някой да направи адаптер с оптичен елемент за RF, но за сега RF е затворен за трети производители.
> Канон много почнаха да ми приличат
> на AMD като поведение.
>
> На няколко места четох, че уж щели
> да открехнат РФ за други
> производители. ама май ще излязат
> само пусканци.
Значи ненормалните цени на ЕФ и ЕФ-с обективите втора ръка ще станат още по ненормални
Нищо подобно не си мисля, макар че не го изключвам косвено. По скоро си мисля за създаването на някакъв "лайнъп" с хоризонт в бъдещето, дори и не чак толкова голям и хоп от нищото решават да го спират. Същото правят и AMD заради желанията на акционерите. А дали е печелившо или губещо решение, навярно и те самите не могат да кажат. Ама тяхна си работа, аз така или иначе ползвам Интел и Никон
Не разбрах, какво е общото на AMD и Canon?
Ако трябва да правим аналогии, бъркаме производителите. По-скоро Sony са като Intel. Бълват продукт след продукт, като спират поддръжката на предишните си продукти, да генерират още и още печалби.
АМД поне поддържаха един и същ цокъл за период от 5 години(AM4).
Аз говоря за сокетите на EPYC серията. Ако решиш да правиш ъпгрейд на процесор, трябва цялата система да сменяш. При домашните, да Интел и те ги цвъкат постоянно. Ама чак да спират поддръжка, то няма кой знае какво да й спират. И да съгласен съм и за сони, ама те поне скоро не са си убивали цяла гама (или поне аз не знам да са).
Както и да е. Нека сме живи и здрави, пък решенията на канон, сони, амд и интел са си техни :)
голямо изкОЩение е да мислиш глобално. М Серията на Канон е успешна , но няма шанс пред ер серията. вече повечето марки имат фуллл фрейми, зашшшто ли? какво се случи с никон ,фуджи ,сигма и дори панасоник ? сони и оли+мписки надежди не коментирам!
ОРЕОритети!