Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Снимам с Никон D7200. Като цяло е отличен апарат. Специално мен ме ограничава липсата на подвижен заден екран. Макар и редки, има случаи, когато си е предимство да го има. Ограничение се явява и пълното запълване на буфера му при бърст снимане в роу(6-7 кадъра), след което апарата "замръзва" за 2-3 сек. Но няма пълно щастие.
А по въпроса за "шедьоврите" да дадат мнение тези, които правят такива
Фотоапаратът по дефиниция ограничава. Ограничава светлината минаваща през затвора, ограничава рамката на изображението и т.н. Иначе от техническа гледна точка Никон д700 не мога да кажа че ме ограничава.
Дълго време си мислех, че ако притежавам най-модерната фотографска техника непременно ще правя снимки, които ще бъдат харесвани от хората. Сменях често фотоапаратите, дори системите и марките, като започнах от компактните сравнително евтини модели, минах през така наречените супрерзуум компактни камери, през ниския клас огледалнорефлексни камери и т.н. В даден момент започнах да обръщам внимание и на обективите, като отново сменях системите (DX, микро 4/3, EF-S и т.н.). Винаги в началото ми потръгваше с новата техника, но само след няколко месеца започвах да си мисля за смяна. С годините осъзнах, че е и най-добрата техника без въображението, вдъхновението, опита и знанията на фотографа е безполезна. Вече не се опитвам да надскоча посредствеността си, пилеейки лекомислено пари за техника, която далеч надхвърля възможностите ми като фотограф.
спрях да снимам за точки, спрях да гоня фиапи и не ми дреме за шума в снимките, затова разкарах 17килограмовата канонска раница и си взех телефонче... хем леко хем снима прилично
Ами не успявам да заснема звездно небе с моя Canon SX50 is.
Въпреки това.
https://www.youtube.com/watch?v=KQAiRB7Estc
Когато увелича времето на експонация в един момент ми ограничава ИСОто.
Фотоапаратът си е като пишеща машина в очите на Жул Верн.
Лично аз съм си избрал фотографска пишеща машина, дето да ми е удобна и многофункционална, като автоматичен молив. Идеална машинка, минуси няма. Снимам, без да гледам в екран, често и във визьора не гледам.
С нищо (още повече, че имам един шкаф фотоапарати). Трудно бих повярвал, че към днешна дата, фотоапарата би могъл да ограничава някого. Рядък такъв случай е АТНОМ с болката му за дълги обективи.