Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
За горните двама смешници.
Аз съм тоя, дето чисти сензори от около 10г.
Това, че не го знаете, не е моя грижа.
Та, ако не можете да свършите работа на човека, не се обаждайте.
За къв зор да се почистват сензорите с фиксирана оптика? Може да влезе някойя друга прашинка по лещите, но да стигне нещо достатъчно голямо до сензора - не виждам как ще стане...
На мен досега не ми се е случвало сензора да е толкова мръсен, че да не мога да си го почистя сам. Първо си го продухваш, че да няма някоя твърда частича да не одраска нещо и после със комплектите тампончета които се продават първо мокрия, после сухия. Да за тези които нямат сменяема оптика незнам как ще стане, но за всички останали става. Ползвал съм тези на Green Clean и махат всички петънца.То не че се налага често през някой друга година когато видя нещо на много затворена бленда. А за мръзния сензор малко по-нагоре явно кучето е взело камерата и я заровило някъде инъче нямам обяснение за толкова мръсен сензор.
> Без да зум почти не се забелязва,
> но с увеличаването на зума се
> появява черна точка. спорес мен е
> на сензора а не на оптиката.
Ако зум обектива не е с постоянна бленда (2.8 или 4 например) е нормално с увеличаването на фокусното разстояние да се затваря и блендата, което води до появяването на иначе невидими боклуци по сензора. Още при ф5.6 е в реда на нещата да се виждат по-големите гнусчета по матрицата.
> "Без да зум почти не се забелязва,
> но с увеличаването на зума се
> появява черна точка. спорес мен е
> на сензора а не на оптиката. "
>
> Ако прашинката е на сензора, то тя
> няма да се влияе от положението на
> лещите.
Имал съм 3 сапунерки Панасоник и на всичките им влизат разни работи по матриците, не знам защо. Като цяло не е нещо сложно да се разфасоват и да се почистят - 2 си ги чистих, единият е още така ама не го и ползвам. И за LX100 казват, че се пълни с пепеляк, тъй че явно си е запазен патент на панасоник.
Препоръчвам ZENON, срещнахме се в София. Почисти ми много добре сензора и целия фотоапарат.
Много професионално работи, вече няма петна и мръсотия.
Доволна съм!
Здравейте! Видях тази тема преди време и ми предстоеше също почистване на матрица. Дадох си двете камери на колегата от форума Zenon. Почисти ги, пихме кафе, поговорихме за фотография, препоръчвам!
Справи се изключително бързо и качествено с доста замърсен DSLR (Nikon 7100 без обстойно почистване около 10г.). Сензор, огледало, визьор и три обектива бяха почистени в рамките на деня.
Много съм му благодарен и пак бих се обърнал към него при нужда.