Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте
Наскоро взех Godox QT400II /това е първият ми моноблок въобще/ и ми направи впечатление колко много грее моделната лампа /халогенна е27/
Тъй като съм доста неопитен ми се ще да стои пусната по-дълго време, докато нагласям модел и всичко останало и ми изинкна въпросът дали не може да се намери led еквивалент на посочената крушка
Разрових се и имаше някакви алтернативи, основно в индийски и китайски сайтове
Наясно съм с минусите на led с такива размери, но ми е интересно някой дали е мислил и проучвал по въпроса и бих бил благодарен за дискусия и съвети по темата
Благодаря
Благодаря
Освен да взема една и да пробвам
Наясно съм, че ползвайки ЛЕД ще се простя сдимирането на моделната светлина
Няма ли обаче да блокира част от светлинния поток на самата светкавица ?
Няма никакъв проблем с димирането на led. Отделно може да се направи с rgb led и не само, че ще се димира, а може да се регулира всеки канал и да се получава най-различен спектър.
На почти всички моноблокове съм сложил LED лампи на Е27. Не виждам някакъв проблем в това. Не са регулируеми. Сложени са на максимална мощност на моноблока за да не се товари електрониката в тях.
Има лампи с по малък балон, които може да ги сложиш в защитния балон.
> На почти всички моноблокове съм
> сложил LED лампи на Е27. Не виждам
> някакъв проблем в това. Не са
> регулируеми. Сложени са на
> максимална мощност на моноблока
> за да не се товари електрониката в
> тях.
Ами покажи какво точно си сътворил де, не бъди егоист! Дай някоя снимчица на изделието
Благодаря за дискусията
Все пак ще отида в някоя от големите фирми за ЛЕД тук и ще поговоря с някой, който /надявам се/ си познава стоката
Не съм казал, че грее прекалено халогена, просто предпочитам да грее значително по-малко
> Ето ви снимка на моноблока с LED на
> Е27. Каква футболна драма само...
Видя ли, че имало смисъл от снимка, твоята крушка няма нищо общо с манатарката, която показа Асахи. Сега остава да кажеш, че си я купил от български магазин
Момци, къде е казано, че само вие може да изкарвате хората нефелни!? От време на време е добре да видите как е и от другата страна. Или помагате наистина, или подминавате темата с безразличие. Весело изкарване на празниците!
quazimodo няма нужда да помагаме. Всезнаещите учители помагат достатъчно, а си имат и достатъчно поддръжници.
Виж Асахи пак препоръча най-подходящото за целта. Ще пасне идеално на посочения модел лампа и ще работи перфектно:
quazimodo - колкото и бавно да чета, Е27 няма да стане по-малко стандартна и разпространена...
във всеки квартал вече има LED центрове с лампи и крушки, поне в големите градове, да не говорим за практикер, бриколаж, икеа и т.н.... та наистина не схващам драмата - не може да свали крушката и да сравни с друга подходяща или?! в София има и специализирани магазини тип елимекс, конрад и тн...
едно бързо търсене в сайта на бриколаж - https://mr-bricolage.bg/led-lampa-e-w-wwk-ccl/p/956987
ако е сигурно че е Е27.. на мен ми прилича на по-малкия стандарт, но не съм проверявал моноблоковете с какво работят