Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте.
Понеже сега съм с остарелият 30Д и какъвто обектив да сложа търся все повече и повече добри резултати, но автофокусната система не ми позволява... .
Та се допитвам до хора, които са снимали с тези тела какви са Вашите впечатления и кое тяло е по-подходящо?
Сега 5д има уникално цветово-предаване и динамика на цветовете и на силата на светлината, докато 50Д си е кропка и изостава малко, но пък дали автофокусната система е по-добра... .
Споделете :)
Класическото 5Д е жестока машина. Това е единственият апарат от по-модерните, който прави изображенията да изглеждат като тримерни. Добре че не го продадох!
Ако автофокусната система ти е приоритет, няма да си щастлив с 5Дто. Сигурно е като на твоето 30д. Имал съм 40д заедно с 5Д и то е с много по-добър АФ.
Е ти снимаш само портрети и пейзажи, до колкото се вижда в профила ти. Ако АФто ти е проблем, значи има някакъв технически проблем със твоя апарат.
Иначе за твоите неща 5Д е много по-добре, особено с обектива 85 1,8, който на фулфрейм е много по-добър от колкото на кроп.
Гледам ти профила ... 5д си вземи :)
50д имам аз , освен добър АФ и 6.3 кадъра в секунда издиша много на iso и картина ... Аз си цъкам репортаж/спорт тъй, че на мене за това ми върши работа. Но за пейзаж и портрет бих взел 5д-то !
Аз съм на подобна дилема - избирам между 5д и 70д. Не съм направил избора си, не бързам, чета, сравнявам, но повече клоня към 5д, както и повечето от другите мнения тук. Има значение и какви обективи може да се използват от предишния апарат.
Като започнах да чета темата се учудих как вече 10-ина мнения са написани, 4 часа са минали от публикуването ѝ, а все още никой не е препоръчал сони... е, не се наложи да чета още много - на по-следващия пост се появи.
IDA,
Как не ти омръзна да пишеш глупости за избражения, които "изглеждат тримерни" (заради "сочния пиксел" на 5D)??? Дъвкахме тази тема преди време - как не ти увря главата?!
Ако, за да ми "уври главата" според твоите разбирания, очакваш да кажа на черното бяло, направо забрави. Няма да стане. А ако искаш твоята да уври, просто вземи отнякъде едно 5D и един добър светлосилен обектив назаем, поснимай малко, разгледай снимките внимателно, сравни ги с подобни от твоето Сони и тогава нападай.
Подбрал съм ти тази сцена, понеже е насрещен полет на чайка, изненадващ, внезапен, с виражи и не лоша скорост неблагоприятно време и one shot + централна точка /аз му викам снайперски режим/.
По-добре би било например да имаш 10 к/с камера, следящ фокус - 3Д трекинг ха-ха или каквото продават вече ...и натискаш картечницата. Това 5д не може да го направи.
Не се заблуждавайте, че натискайки шутър бутона камерата снима сама, а вие чакате шедьоври. Ако има такава камера - отивайте и я купувайте веднага. И който не може да държи апарата и обектива /+ една купчинка подорбности/ ...нали знаеш..космоса крив...