Автор: komentator
Дата: 27-12-13 22:36
Това е типична измама, подобна на онези, при които се обаждат на баби и дядовци по телефона, представят се за прокурори или лекари и им казват, че внука им е сгазил човек или пък него са го блъснали. И в двата случая искат пари или за да го измъкнат от съдебно преследване или за да го оперират и спешно да му преливат кръв. Разликата е, че при бабите и дядовците пращат шофьор на такси да вземе парите на ръка, а тука ги искат да им се приведат по някаква банкова сметка.
Аз също съм чатил по скайпа с такива "продавачи" - в началото пишат или говорят на развален български, после минават на английски. И искат пари като предплата, за да ти "доставят" техниката. Щом кажеш - пращай и ще плащам на куриера като достави пратката, блокират те от скайпа. Според мен са българи и нямат нищо общо нито с Англия, нито с Америка, нито със Златица. Стоят си в София /вероятно/ и чакат някоя рибка да им клъвне и да приведе пари.
Нека никой не си мисли, че ще си купи Д700, Д800 или 5Д марк 2 или 3 за 700-800 лева. И да не обръща внимание на такива обяви. Измамниците чакат плячка и нямат страх от нищо. Станали са много изобретателни и находчиви и измислят всякакви номера.
|
|