Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Намирисва на измама май!!!
Автор: ogogogo   
Дата:   26-12-13 21:46

Вижте на какъв "бисер" попаднах.
http://prodavalnik.com/canon-eos-5d-mark-iii-22-3mp-digital-slr-camera-i38540757

Отговори на това съобщение
 Re: Намирисва на измама май!!!
Автор: a100   
Дата:   26-12-13 22:01

Що бе, той не е ли толкова [smilie5] [smilie10] [beer] ... Сериозна оферта!

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   26-12-13 22:29

горе в ъгъла има опция - О Ф Е Р И Р А Й
ти ако сметнеш, че техниката си заслужава, може да предложиш оферта за 9999 лева.

Публикацията е редактирана (26-12-13 22:30)

Автор: juslen   
Дата:   26-12-13 22:34

Двама вече са оферирали, побързайте да не изтървете далаверата [smilie18]

Автор: Gecata   
Дата:   26-12-13 22:48

Няма далавера :). Обръщат на английски, искат превод на парите в UK, и после ходи и гони михаля. А за "Златица" не са и чували [smilie21]

Автор: metodiev_martin   
Дата:   26-12-13 23:01

нИще са ми пише по скайп, изключва ми чата.
С радост бих се срещнал в Златица или на майка му в еди си къде, да му натроша ръчичките черни !

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   26-12-13 23:03

he, he тя обявата вече я няма
Ако тази техника е предмет на престъпление, добре е да се подаде сигнал в МВР, колкото по рано - по добре. От там IP адреса, и т.н.

Публикацията е редактирана (26-12-13 23:10)

Автор: 255111   
Дата:   26-12-13 23:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Gam3Ra   
Дата:   26-12-13 23:24

Напишете скайпа в гугъл... пуснал е мазни пръсти по всякакви чуждестранни сайтове за продажба [smilie23]

Автор: komentator   
Дата:   27-12-13 22:36

Това е типична измама, подобна на онези, при които се обаждат на баби и дядовци по телефона, представят се за прокурори или лекари и им казват, че внука им е сгазил човек или пък него са го блъснали. И в двата случая искат пари или за да го измъкнат от съдебно преследване или за да го оперират и спешно да му преливат кръв. Разликата е, че при бабите и дядовците пращат шофьор на такси да вземе парите на ръка, а тука ги искат да им се приведат по някаква банкова сметка.
Аз също съм чатил по скайпа с такива "продавачи" - в началото пишат или говорят на развален български, после минават на английски. И искат пари като предплата, за да ти "доставят" техниката. Щом кажеш - пращай и ще плащам на куриера като достави пратката, блокират те от скайпа. Според мен са българи и нямат нищо общо нито с Англия, нито с Америка, нито със Златица. Стоят си в София /вероятно/ и чакат някоя рибка да им клъвне и да приведе пари.
Нека никой не си мисли, че ще си купи Д700, Д800 или 5Д марк 2 или 3 за 700-800 лева. И да не обръща внимание на такива обяви. Измамниците чакат плячка и нямат страх от нищо. Станали са много изобретателни и находчиви и измислят всякакви номера.

Дата:   27-12-13 23:00

komentator
не е точно така. Броят на дърпащите чанти по Испания и Англия румънски и български римляни не е намалял, напротив - увеличил се е.
Само преди години, по наше село мазните цигани кардараши се развозваха със стар ML 55 на ГАЗ с десен волан и носеха по кафетата D300S за да се снимат с него (уточнение, снимаха се с айфони как държат "професионалния" апарат). Не казвам, че обявите са истински, но особено покрай коледните и новогодишни празници, прибиращите се от "гурбет" орки носят какви ли не дрънкулки за продан.

Дата:   27-12-13 23:31

metodiev_martin - и да носят, няма да ги продадат евтино. Който носи е проучил цената в БГ и знае какво държи в ръцете си. Като са истински тези обяви, що не намериш някой такъв продавач и не си купиш тънко нещо хубаво от него? Аз съм пробвал и казвам какво става, за да не си губят времето и други да пробват.
Поздрави и извинявай, ако с нещо съм те засегнал.

Автор: nyamago   
Дата:   28-12-13 00:43

Caveat emptor!

[beer]

Автор: fotorafi   
Дата:   28-12-13 09:17

ВОНИ НА ИЗМАМА !

Автор: Божидар58   
Дата:   28-12-13 10:03

Гледам един Д700,който се продава в с. Балювица обл. Монтана. Аз съм от Монтана и съм ходил в това село. Там има лековито изворче. В това село откъснато от света живеят много малко хора. Няма цигани. Интересно от къде са чули името на селото. Тези измамници са много изобретателни....

Дата:   28-12-13 11:29

Коментатор, ама само тъпизми коментираш. Къде написах, че обявата е истинска? Айде прочети какво съм написал и тогава философствай.

Дата:   28-12-13 20:45

Не си написал, ама като аз кажа, че е измама и ти казваш "не е точно така". Няма да споря, но не мисля, че има нещо тъпо в това, че съм обяснил на хората как действат тези измамници. Защото наивници има много и нищо чудно някой да се хване на въдицата и да приведе пари. Пак извинявай, не е нищо лично.

Автор: gbdesign   
Дата:   29-12-13 16:18

На мен пък, тази обява ми е съмнителна:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=27277

"Обективът е съвместим с фотоапарати Canon, Sony, Nikon."

Въпросният модел си е с конкретен байонет. Очевидно продавача няма представа какво продава. Въпроса е от къде се е сдобил с него...

Автор: ogogogo   
Дата:   29-12-13 17:10

Току що я разглеждах и си помислих че явно не знае какво продава.

Дата:   29-12-13 20:06

> "Обективът е съвместим с фотоапарати Canon, Sony, Nikon."..

Това беше факт преди вие да се родите. Във филмовите SLR-и Tamron бяха известни с една тяхна система "Adapt-all", която беше универсален адаптер и лесно се преоборудваше за всеки байонет (и за М42 резба дори - слагал съм го на Зенит). И до днес се ползват такива обективи, главно в безогледалните среди, където ръчното стъкло е на почит.

За съжаление с идването на автофокус, управляема диафрагма и стабилизация в обективите, това стана невъзможно [smilie2] Погледнах предлагания обектив да не е някой стар и ръчен - но той си е съвременен с цялата електроника, която го "венчава" за определена марка до гроб.

Може би е вярно първото споменаване на съвместимост (по-горе в текста) където е посочен само Никон?

Автор: baron_barbaron   
Дата:   29-12-13 21:05

Преди време аз си имах вземане даване с продавалник. Бях пуснал обява че си продавам мотора, в сайтове за търговия с МПС-та. Обаче тея изруди ровят из тези сайтове (както и в този форум раздел "базар") и звънят да питат дали може да публикуват обявата от ваше (мое) име. Та преди да разбера колко са неграмотни се съгласих. На снимките ми се виждаха два мотора, като на преден план беше този който продавам. Но те са си харесали повече този който НЕ продавам и са си отрязали него. Модела е един и същ, само че имат 15 години разлика. И в "обявата ми" излиза че продавам почти чисто нов мотор за 1500лв. Доста е неприятно да обясняваш на хората, които са заподозрели подобна измама, че всъшност е недоразумение. Та се оказа че голяма част от обявите в този сайт са публикувани точно така и са редактирани от хора които нямат никакви познания в дадената област.

Публикацията е редактирана (29-12-13 21:08)

Дата:   30-12-13 02:34

Става като стария виц "Вярно ли, че Гарабед спечелил кола от лотарията?"

"Абсолютно вярно - само че не бил Гарабед, а Киркор. И не е кола а мотор. И не го е спечелил, ами мотор го сгазил..."

Иначе съвсем точо [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »