Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимки с телеконвертори
Автор: satansho   
Дата:   20-12-13 10:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки с телеконвертори
Автор: 798099   
Дата:   20-12-13 14:03

Не съм ползвал, но това което съм чел за обективите е, че не всички е възможно да бъдат ползвани с всеки телеконвертор.

По-добре е да напишеш с какви обективи мислиш да го ползваш, за да получиш правилен отговор, а и да не даваш излишни пари. Качествените телеконвертори далеч не са евтини.

Виж тук: http://magazin.photosynthesis.bg/category/180

Дата:   23-12-13 07:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: deyan_de   
Дата:   23-12-13 08:11

Като качество на изображението може да не е лошо, но основния проблем, който ще имаш е недостига на светлина и от там всички проблеми свързани с това.
Трябва да се похарчат повече пари в случая, примерно или този

Автор: shtukov   
Дата:   23-12-13 08:51

Комбинацията на телеконвертор с тъмен обектив няма да ти хареса.

Дата:   24-12-13 15:00

Дата:   24-12-13 15:11

Автор: mravunko   
Дата:   24-12-13 15:14

Снимал съм спорт с 2х Kenko в комбинация с Nikkor 70-200/2.8 VRII и D300s и с D3. Не става. По-добре да снимам без конвертора и да кропвам или интерполирам. Контраста пада ужасно много, цветовете стават гадни.

Дата:   24-12-13 15:16

Дата:   24-12-13 15:20

Автор: quazimodo   
Дата:   24-12-13 16:29

Сатанчо, не си давай парите за глупости, освен ако не си по-бърз от автофокуса[smilie5]. По-горе Щуков тактично ти намекна, че такава комбинация няма да ти хареса. Аз ще добавя, че нито Д80, нито Д3100 имат повишена чувствителност на АФ системите. Като стъмниш обективите на 8+ с телеконвертора, те няма и да мъцнат на автофокус[smilie10].И това дето си го написал за светосилата на 2.8 нема общо с истината, защото при тебе на 300мм е 5.6 БЕЗ а там идва на 4 при дългото СЪС телеконвертора.

Публикацията е редактирана (24-12-13 16:44)

Автор: mravunko   
Дата:   24-12-13 17:40

satansho написа:

> ако не е нахално, може ли снимки?
> м/у другото, успял си да хванеш
> тази плашлива птица край някоя
> магистрала [smile]
> на мен, вече няколко пъти ми бяга...
>

Явно първия ден съм снимал само с конвертора, а втория без него, затова ще пусна снимки от еднакъв час, някъде към 10 сутринта. Избрах снимка, която е горе долу читава от тези с конвертора. Увеличи на 100% и загледай буквите. Според мен няма моушън блър,

Това е на най-отворена бленда без конвертора:

http://zaynelov.com/list/photo-forum/1DSC_0109.JPG

Това е на Ф8, което значи, че обектива е бил на бленда Ф4, за да излезе снимката по-остра:

http://zaynelov.com/list/photo-forum/1DSC_9435.JPG

Относно птицата... Снимах я от колата, само извадих обектива от прозореца и пуснах 1 откос :) Не съм сигурен дали не се движехме, защото при спиране и отлитаха.

Дата:   25-12-13 09:24

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »