Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимане на диви животни през ноември / декември
Автор: nf1   
Дата:   20-11-13 12:58

Здравейте - от известно време се замислям за снимане на диви животни. В следващите няколко дни ще имам възможност да се поразходя и се чудя кои животни са активни по това време на годината в България?

Отговори на това съобщение
 Re: Снимане на диви животни през ноември / декември
Автор: ZERO-NERO   
Дата:   20-11-13 13:06

Снимането на диви животни не става с разхождане. Трябва предварителна подготовка и познаване на животното, което ще се снима.Ходи се целево. Има много животни които са активни през този сезон. Ако е за разтоварване може да пробваш с птици и катерици по парковете, които не са много наплашени и шансовете са по големи. Често са свикнали и да приемат храна от хората. Така може да ги приближиш повече.

Дата:   20-11-13 13:21

Под разхождане имам предвид излизане извън града - разходка до някое място из страната - съгласен съм за планирането и за това питам кои животни са активни за да мога да проуча за тях - а не да "хвана" да се разхождам из природата и ако нещо случайно видя да го снимам :). За парковете из града - това ми е краен вариант, иска ми се нещо извън него. Казваш, че има много животни които, са активни - би ли споделил някои за които се сещаш?

Публикацията е редактирана (20-11-13 13:22)

Автор: ZERO-NERO   
Дата:   20-11-13 14:04

Не целя да те обидя, а да съм искрен. Ако не знаеш кои животни са активни през сезона на този етап материята ти е доста чужда и рискът да се разочароваш от планираното снимане голям. Мисля, че би било добре да започнеш с четене и по-лесни обекти като парковите птици(удоволствието от снимането и наблюдението им не е по-малко). В нета ако наистина имаш желание и се разровиш информацията не е никак малко. В по-късен етап след малко практика и познаване на теорията въпросите, които би задал ще са доста по-конкретни и ще можеш да очакваш по-конкретни отговори. А на така зададения въпрос е доста трудно да се отговори. Темата е много обширна. И все пак всички бозайници плюс птиците които зимуват в страната са активни. Изброяването им не е кратко.

Дата:   20-11-13 14:13

Не си ме обидил - благодаря за отговора. Знам, че темата е обширна и съм чел не малко за нея. Тепърва предстои да започна и да снимам все пак :). За разочарование - едва ли. Все пак не си поставям за цел от първо излизане да заснема шедьоври [smilie5] . Това което ще се радвам да науча е няколко примера за животни (било то по-едри или по-дребни) които са активни по това времена годината - звучи абсурдно но след като не знам кои са те - ми е трудно да потърся информация за тях :). Дори ако приемем снимане в парка - освен катериците - кои други животни са акитвни там - без тази информация отново ще се превърне в "разходка в парка" :).

Автор: bozo   
Дата:   20-11-13 16:04

За да имаш успех - търси ДЛС?ДДС-тата.
Примерно в Дикчан предлагат фото сафари.
ДЛС = Държавно Ловно Стопанство.
ДДС = Държавно Дивечовъдно Стопанство/Станция

Там лесничеите знаят всичко за животните и ще ти бъде много по-лесно.

Автор: Доби   
Дата:   20-11-13 16:31

Иди на Пода край Бургас. Има укрития и все нещо ще прелети или ще кацне близо до укритието. Я блатарче, я гларус, я чапла. Там има много птици и кафе или чай може да пиеш докато снимаш - лукс!!!
Успех и на фокус... [beer]

Автор: bozo   
Дата:   20-11-13 16:38

Човека иска да снима диви животни, не птици...
За мен има разлика.

Дата:   20-11-13 20:21

@bozo - благодаря, не се бях сетил за това.

Автор: shtukov   
Дата:   20-11-13 21:15

Собственик съм и стопанисвам това място

Снимки на животни и птици от мястото

Снимки на колеги, които са посещавали мястото с цел фотолов

Ако се интересувате, ще ви дам повече информация за активните в момента видове обитаващи мястото. Може да използвате контактите в сайта.

Автор: falcon   
Дата:   20-11-13 21:19

Вълците са доста активни по това време на годината..голем дзвер е туй дживотно, ама или трябва да го познаваш добре и да имаш подготовка или на някое стървище в ловно стопанство...като имай предвид обаче, че последните са забранени от закона, когато целта е убиване или улавяне.[smilie3]

Автор: falcon   
Дата:   20-11-13 21:20

P.S. Птиците са клас животни[cool]

Автор: shtukov   
Дата:   20-11-13 21:23

falcon [smilie24]

Автор: ekomitov   
Дата:   21-11-13 11:27

Край София - ловно стопанство Искър, в Родопите - Студен кладенец. Правилно са Ви насочили и към Дикчан. Но по принцип в ловните стопанства са доста консервативно насочени към фотоловците.
Наслука!

Публикацията е редактирана (21-11-13 11:29)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »