Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Първия ми филм със Cinema DNGs на 5D MK3 woldflow и feedback
Автор: div4op   
Дата:   19-11-13 10:55

От няколко месеца експериминтирам с моята MK3, за да намеря най-удобния и ефективен път, да се рабити с RAW Video фускцията на magiclantern.

Края на товя лято снимах най-накрая нещо по-дълго, и намерих идеалния workflow.

Ето резултата, третия ми кратък филм:

https://www.youtube.com/watch?v=YHGM5py0qXU

Филма има englisch субститри, трябва само да се вклучат в player-ра.

Ще е приятно ако пурнете малко feedback :)

който се интересува за техническата част, спокойно може да пита :)

Отговори на това съобщение
 Re: Първия ми филм със Cinema DNGs на 5D MK3 woldflow и feedback
Автор: vga   
Дата:   19-11-13 11:01

Извън контекста - преброй колко езика смеси, за да напишеш горното. А колко ти бяха необходими? [smilie5]

Дата:   19-11-13 11:06

vga написа:
> Извън контекста - преброй колко
> езика смеси, за да напишеш горното.
> А колко ти бяха необходими? [smilie5]

хехехе не казах, че е лесно :DDD

Публикацията е редактирана (19-11-13 11:07)

Автор: vga   
Дата:   19-11-13 11:10

ОК, изгледах го. За кое търсиш коментари, за филма като цяло или за качеството на изображението?

Дата:   19-11-13 11:48

vga написа:

> За кое търсиш
> коментари, за филма като цяло или
> за качеството на изображението?

напрактика за всичко. с филма исках най-накрая да създам чувството, че гледаш филм. знам звучи страно, но е такал. Като цяло не съм доволен от историята как се развива, че имах само един ден за снимане и многоооо малък team. ама кажи ти първо как го виждаш :)

Публикацията е редактирана (19-11-13 11:51)

Автор: e-mil   
Дата:   19-11-13 11:51

Спокойно може да се съкрати наполовина без да пострада историята.

Автор: pif   
Дата:   19-11-13 12:02

Има доста излишни кадри които не се вързват с останалите. Клатушкането в някои кадри където уж трябва да е стабилно дразни. Някои сцени са прекалено дълги а някои малко по-къси за да се създаде по-силно впечатление в зрителя. От към осветление доста куцат нещата.
С повече усилия и опити нещата ще започнат да стават от раз. Като цяло има картинка, вижда се, няма нищо фрапантно което да пречи на видеото. Ако за себе си си доволен - другото са технически подробности.

Автор: itilien   
Дата:   19-11-13 12:10

a каква всъщност е историята, че аз нещо не можах да я разбера, може би защото не разбирам немски. Жената как влачеше тая ножица, когато после се видя, че е прекалено къса. Имаше някакви части, дето музиката предполагаше някаква динамика и действие, ама такива всъщност нямаше. За техническата страна нямам мнение, защото не разбирам особено от видео.

Дата:   19-11-13 12:27

@pif
по принцип проверявам всики кадър след като се снима, за да видя дали се кляти нещо и дали фокуса е на място. проблема с RAW-a е че няма preview функциа, по-точно има една, но тя не върши никаква работа. с други думи, целия ден снимах малко или много сляпо.
опносно светлината, хехех само слънце, даже рефлектори едвам ползвах, защото team-a беше прекалено малък :(

@itillien
хехех амммм историята е много проста. длете момичета са напрактика най-добри приятелки. естествено това не трябва да се разбере до края на филма. eдната е фризюрка, а другата има комплех с косата. при последното постигване, второто момиче прекалява с нейрите комплекси и затова фризюрката и писва и е "отвлича", за да е постриже на спокоиствие някъде в полето. по пътя се разваля колата и така почва филма :)

Публикацията е редактирана (19-11-13 12:35)

Дата:   19-11-13 14:42

Значи още от начало ми се струва сбъркана работата - историята е твърде нереалистична. Едва ли има нормален човек, който да натика приятеля си в багажник, а после да го вкара с юмруци в безсъзнание и накрая всичко това да мине за приятелска услуга.

Дата:   19-11-13 14:46

itilien написа:

> историята е твърде нереалистична.

хехе ммм да и аз бих предпочел да снимат James Bond или Star Trek [smilie5]

Дата:   19-11-13 14:53

аз говоря за някаква логика на действията като цяло.

Автор: pstoev   
Дата:   19-11-13 14:57

екстра филм [smile]

Дата:   19-11-13 15:04

itilien написа:
> аз говоря за някаква логика на
> действията като цяло.

разбирам проблема, и ти не си първия, на който му идва историята малко объркана. факт е, че в рамките на 5 минути не може за де обясни всичко защо се случва и какви са причините. освен това в такива кратки филми предпочитам, да останат един дава въпроса неотговорени, които да карат зрителя, сам да си завърши или нареди историята както той е вижда. Това обаче не означава, че подхода е правилен или че успешно съм го итегрирал във филма :)

Дата:   19-11-13 15:43

не бе човек, искам да ти кажа, че историята ти колкото и да е проста е крайно нелогична - и като цяло и като детайли.
Първо както казах, никой не тъпче приятелите си в багажник, нито ги нокаутира, а после свестява... и то за да ги подстриже. Второ - по твоите обяснения, момичето има проблеми и е отвлечено, за да бъде подстригано "на спокойствие". На спокойствие от какво? Не странични хора пречат да се свърши работата, а самата тя. Значи няма как да има спокойствие, защото неспокойствието е създавано от единия от самите участници. Трето - каква е подбудата на фризьорката да отвлича приятелката си. Тя толкова ли голяма нужда има да подстриже някого, че да го пребива и влачи за косата? Когато се съставя някаква история, героите трябва да имат мотиви за действие. Иначе действието им стои нелогично.

Отделно детайлите - каква е ролята на развалената кола? Историята нямаше ли да е същата, ако колата не се беше развалила, нали те така и така отиват в полето. После - от къде изниква тая ножица в колата? И то точно на седалката, и погледа на героинята напълно случайно попада върху нея, сякаш я намира случайно и не е знаела за нея. Каква е причината за присъствието и там, освен да послужи на историята. Все пак това е колата на фризьорка, а не на градински работник. После - как тая 40 сантиметрова ножица се влачи по земята, героинята на колене ли пълзи, че да е възможно?

Автор: M_D   
Дата:   19-11-13 15:45

Те тъкмо всички направиха да могат да четат стандартни DNG-та, и ти си направил идеално уъркфлоу с cdng. :) Ама разкажи, интересно е.

Автор: Frenchev   
Дата:   19-11-13 16:29

Мога ли да попитам с какви настройки е снимано или е различно за всяка сцена. Интересува ме най вече броя кадри в секунда и скоростта на която е снимано, но и исо ако може да споделиш.

Интересува ме, тъй като и аз имам подобни идеи и ми е интересно как най добре се получава така наречения film look.

Дата:   19-11-13 17:09

Интересува ме, тъй като и аз имам подобни идеи и ми е интересно как най добре се получава така наречения film look.

Cinematic look in 4 parts

Автор: BotsRevenge   
Дата:   19-11-13 17:20

Повечето критика по сюжета вече беше казана. Искам да обърна внимание на един детайл само - гаферът, който е използван за запушване на устата на "жертвата". Само по лигавите филми се прави по този начин. Така залепен гафер не може да запуши устата на човек, защото се отлепя с едно отваряне на устата.

Второ - вързаните ръце отпред - съвсем спокойно момичето може да си отлепи гафера сама с ръце.

Трето - дали с вързани отпред или отзад ръце (още повече пък отпред) момичето няма логика да се влачи като червей по земята. Спокойно може да се изправи и да подскача напред.

Като цяло този момент е крайно нереалистичен.

Публикацията е редактирана (19-11-13 17:20)

Автор: pepi34   
Дата:   19-11-13 17:39

Технически е добре сглобено и снимано, критиките са малко пресилени, все пак това е в категория непрофесионално кино. Но като сюжет си е нещо от рода на "Тъп БГ филм с нулев сюжет". С тези умения можеше да е нещо по интересно, с по реалистична игра ( играта на актьорите е гола вода, много е изкуствена) и с не толкова апокалиптичен сюжет и музика. Имаше коментар - оставям няколко въпроса без отговор. Ми те така повечето посредствени БГ филми си ги гледаш целите ( ако имаш време и нерви) и отговор нема, даже забравяш за какво иде реч. Та , ако искаш да пробиеш в този бранш бегай далече от тая догма с неразбраната концерция и неотговорените въпроси :)

Дата:   19-11-13 19:16

добри сега ще се опитам на всички да отговоря :)

@itilien
"Отделно детайлите - каква е ролята на развалената кола? Историята нямаше ли да е същата, ако колата не се беше развалила, нали те така и така отиват в полето."

целта ми беше от началото на филма, да заблодя зрителя какво ще се случи в следващия момент:
- eдно момиче е закъсало с кола на майната си
- момиче намира "изненадано" друго момиче в колата
- момиче A иска наявно да нарани момиче B

също така развалената кола ми дава вазможност да започна филма така

@M_D
"Те тъкмо всички направиха да могат да четат стандартни DNG-та, и ти си направил идеално уъркфлоу с cdng. :) Ама разкажи, интересно е."

всички? :)
- Prmiere Pro CS6 и всичко надолу - НЕ
- Premiere Pro CC - ДА, на напрактика на неможе да се ползва тъй като не може да се реже нативно, и аз съм мнаго напротив да се ползва cloud software. колкото и да си обичам мойто оригинално CS6, cloud няма да ми влизне в къщата :)
- Final Cut - НЕ
- Avid - НЕ
- Edius - НЕ
- Sony Vegas - НЕ
- After Effects / Lighroom - ДА но нито AE или LR са програми за режене. в началото се пробвах по този път, но wokflowa е ужасен макар debayer на adobe да е най-добрия
- Davinci Resolve - ДА, и това е единствиния правелен път. който иска да работи с RAW не може да се размине с resolve.
Workflow:
DNGs- Resolve - color correction - Proxys - XML to Premire - Edit - XML to Resolve- color grading - final

@Frenchev
"Интересува ме най вече броя кадри в секунда и скоростта на която е снимано, но и исо ако може да споделиш."

снимах с 24 frame/s и shutter 1/48 (180 rule)
http://en.wikipedia.org/wiki/180-degree_rule

@BotsRevenge

"Така залепен гафер не може да запуши устата на човек, защото се отлепя с едно отваряне на устата.

Второ - вързаните ръце отпред - съвсем спокойно момичето може да си отлепи гафера сама с ръце."

хахахахах нямаш се напредстава колко е истена това. в един от първите теикове в колата с нея, Кристина лежи в багажника аз обяснявам какво ще се прави и по едно време се изправя тя, сваля си гафъра и ме пита нещо, аз седя и гледам като теле в зеле хехехе иначе месри за комплимента, че е лигав филма още никой не беше ми казал

@pepi34
"Тъп БГ филм с нулев сюжет"

ще ти се промени ли мнението ако ти кажа че не е сниман в БГ :D проекта е просто just for fun. без пари, просто един ден с пиятели :) вместо камерата де хваща прах във вкъщи, предпочитам да снимам, и да се уча от гришките ме, и да чувам мненито на хората, и не да хода с дигната глава и да се тупам по гърдите :)

Публикацията е редактирана (19-11-13 19:21)

Дата:   19-11-13 20:12

- Davinci Resolve - ДА, и това е единствиния правелен път. който иска да работи с RAW не може да се размине с resolve.
Workflow:
DNGs- Resolve - color correction - Proxys - XML to Premire - Edit - XML to Resolve- color grading - final

Color correction стъпката защо не я правиш след монтажа и преди грейдването? :) Една бърза Rec709 крива за проксита трябва да е напълно ок. После оправяш само дублите, които наистина влизат в крайния резултат.

Но да, camera raw е безкрайно бавен, което прави АЕ непрактичен, а спийдгрейд не се оправя добре с днг-та. Което прави търпенето на глупостите на Ресолв неизбежно. :)

Автор: metodiev_martin   
Дата:   19-11-13 20:52

В случая да разбирам, че ти си
- сценарист, режисьор, оператор, монтажист, осветител и продуцент на въпросният "филм".
Ако си всичко накуп, критиките са оправдани, ако не - много от упреците за сюжета не те засягат.
След като е само за идеята, на мен ми харесва как е сглобено и заснето. Вие ако видите БГ студентите по режисура/операторско майсторство/продуцентство какви малоумия сътворяват, това "Оскар" трябва да вземе. На фона на сватбарските стереотипи и прийоми, които присъстват в голяма част от видеата на "снимащите видео" тук, това си е и нещо по-различно.

Дата:   19-11-13 21:51

@M_D

"Color correction стъпката защо не я правиш след монтажа и преди грейдването? :)"

след като вкарам DNG-тата в resolve обръщам матеряла в log, а знаеш предполагам как изглежда, на нищо :D затова му правя basic color correction, за да ича при монтажа поне малко контраст и цвят :)

@metodiev_martin

"В случая да разбирам, че ти си
- сценарист, режисьор, оператор, монтажист, осветител и продуцент на въпросният "филм"."

разбирам много добре аргумента ти, след като тази година на няколко голими продукции като камера оператор или камера аситена работих и видях какво ограмно педимство е да се работи с голям crew, почти не ми се излиза сам, за да снимам нещо като one man show.

иначе нямам нищо общо с филм. допреди три години даже не знаех къде е rec копчето на една видио камера или какво е frame ама ме хвана страста и нямам намерени скоро да се откажа, затова трябва да снимам и да снимам и да снимам :)

иначе мерси за feedback-а :)

Публикацията е редактирана (19-11-13 22:10)

Дата:   19-11-13 22:20

след като вкарам DNG-тата в resolve обръщам матеряла в log, а знаеш предполагам как изглежда, на нищо :D затова му правя basic color correction, за да ича при монтажа поне малко контраст и цвят :)

Вкарваш ги с rec709, експортираш директно проксита, без да се занимаваш с цветове, правиш си монтажа, връщаш за конформ в Ресолв, чак тогава сменяш кривата на log (на първия клип, после селект на целия таймлайн и apply settings to all selected clips) и си готов. Спестява се някакво време, особено при по-голям проект. :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »