Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tokina 11-16/28 - проблем с автофокуса?...
Автор: Pavlov   
Дата:   15-11-13 14:14

Здравейте,
Моля хората, които имат или са имали този обектив, да споделят впечатления относно точността на автофокуса. Аз имам канонската версия на обектива, ползвам го с тяло 1100D. На моменти автофокусът е неточен - имам потвърждение във визьора, но снимката не е на фокус. Понякога, при обект на голямо разстояние, един път фокусира почти в безкрайността (точно), а като пусна спусъка и го полунатисна пак - фокусира на около 1-1.5 м, и пак има потвърждение. Това го виждам по скалата за разстоянията, която е на обектива. В LiveView фокусът е точен.
Има ли някой друг да се е сблъсквал с такъв проблем?... От какво може да е - дефектен обектив, слаба автофокусна система на тялото, некадърно ЗАУ [smile] ?

Отговори на това съобщение
 Re: Tokina 11-16/28 - проблем с автофокуса?...
Автор: pachok   
Дата:   15-11-13 19:30

Омотват се някога от по-близки обекти ултрашироките обективи, а ако навиеш и някой CPL още по-зле става. Пускай го на ръчен фокус на безкрайност (в средата на безкрайността) и нямаш грижи. Аз така си го ползвам.

Дата:   15-11-13 19:54

То и аз така го ползвам, вече повече от година [smile] . И нямам CPL филтър, само UV.
Просто искам да знам, ако е възможно, къде е проблемът. За да мога евентуално да пусна обектива за продажба с чиста съвет, че не е дефектен.

Автор: ceco100   
Дата:   15-11-13 21:52

Ползвал съм този обектив с 40D и не съм имал проблем.Направи проба и с друго тяло. [shtrak]

Автор: pstoev   
Дата:   15-11-13 22:18

имал съм токина 90/2.8 макро, фокуса също отиваше по-далеч!

Дата:   15-11-13 22:22

ceco100 написа:

> Ползвал съм този обектив с 40D и не
> съм имал проблем.Направи проба и с
> друго тяло. [shtrak]

Да, и аз съм го ползвал също с 40D, и там нямаше проблем, поне не съм забелязал.

pstoev, въпросът не е, че фокусът отива по-далеч. А че при няколко опита за фокусиране в една точка дава различни стойности, и всеки път има потвърждение.

Автор: imitev   
Дата:   15-11-13 22:57

40Д няма много общо като фокусиране с 1100Д

Автор: chrisnoch   
Дата:   16-11-13 02:35

Проблемът е в ненадеждната фазова автофокусна система на 1100D. В режим Live View (когато автофокусът е контрастен) с този обектив всичко е наред, нали?

Дата:   16-11-13 08:01

Криско, имаш ли личен опит с обектива, ползван на каквото и да е тяло, или с автофокусната система на Canon? Ако не, не е нужно да споделяш разни неща, които си прочел в Интернет.
И то настоявам [smile] . Не искам реклами на Sony в темата си.

Автор: g_kalliergis   
Дата:   18-11-13 20:42

Преди седмица и аз имах проблем с една Tokina 11-16/2.8 II на Nikon D300. Нямаше никаква разлика в дълбочината на рязкост от бленда 2.8 до 22. Изглеждаше ми, като че ли няма достатъчно рязкост, като цяло. Дори в сравнение с китовия 18-105 на Никон отстъпваше доста по отношение на резкоста. Очаквах повече от този обектив.

Дата:   18-11-13 21:24

Може да си случил кофти бройка. Аз от моя по отношение на остротата нямам оплаквания. След като го купих, 18-105 се застоя в шкафа доста време [smile] . Тормози ме единствено, че не мога да имам доверие на автофокуса.

Дата:   18-11-13 21:36

Не знам, какъв беше проблема и дали е бил във фокуса. Освен това ми направи впечатление с нисък контраст при слаба осветеност, в сравнение с китака 18-105. Върнах обектива. Някой има ли впечатления дали новата версия II превъзхожда старата Tokina?

Автор: vgramatikov   
Дата:   18-11-13 23:27

Аз съм го ползвал и тествал на 7д. Безупречна бройка.
Явно има проблеми с бройките.

Марк 2 е нова версия едва ли някой я има.
Из пространството се говори ,че е 1:1 дори оптически малко по-зле за сметка на аф-мотора.Демек никакъв съществен ако има ъпдейт.

Принципно добра бройка 11-16 е най-острото широко варио на пазара за кропнати СЛР-и. По-добро от Канон 10-22 и тнт.Аберира си но това се оправя.

За това щом има фрапиращи проблеми явно е до бройката.

Аз лично точно заради това скоро като реша да си зимам широко много ще се чудя дали Токината или друго.
За сега повече се спирам на Сигма 8-16....просто там е друга историята...филтри на такова стъкло не ми тряват. Няма аберации и имам екв на 12мм на ФФ.. и то много добри оптически.[smilie7]

Дата:   19-11-13 00:05

Аз имах именно новата Tokina 11-16/2.8 II и я върнах поради гореспоменатите проблеми. Ако старата версия е по-добра, ще се насоча към нея.

Автор: tyunkata   
Дата:   19-11-13 13:12

Имам я ползвал съм я на 20Д и 60Д. Понякога се заиграва фокуса на тъмно и при близки обекти. Но аз си снимам на ф8-11 - там почти всичко ти е на фокус. А когато ми е трябвал на отворено си ползвам ръчен и няма ядове. Остър е много. Почти не съм имал нефокусирани кадри, освен нощни или сумрачни такива, където така или иначе е безумие да разчиташ на автофокус.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: