Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пана GH2 ревю
Автор: 1vo   
Дата:   24-03-11 07:51

Паната утрепа Никоня, за Канон да не говорим [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Пана GH2 ревю
Автор: dpurple   
Дата:   24-03-11 08:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hotsnail   
Дата:   24-03-11 09:28

http://dpreview.com/reviews/panasonicdmcgh2/

Бе хубаво е по един линк към ревюто да се слага.

Инак има бая сайтове дето правят ревюта. Аз лично предпочитам други пред ДПревю...

Дата:   24-03-11 09:30

Това дето виждам е че след близо 6-7 години ревта на Панасоник най-сетне ДПревю написаха смислена критика - Poor (caucasian) fleshtones - too yellow (това важи за всички апарати с тази марка)

Автор: dau   
Дата:   24-03-11 09:31

Ами нали са джапанки, искат всички жълти да излизат [cool] [smilie18]

Автор: Jankoff   
Дата:   24-03-11 10:04

Аз съм олимпиец - E-520, 12-60; 70-300 - дигам двата пръста [cool]
Нямам опит нито с PEN, нито с аналогичните Панасоници. Обаче имам опит с ултразум Панасониците и с аналогичните Канони.
Имам опит и с Панасоник уреди като TV-plasma и LCD - отлични впечатления! [cool]
Панасоникът е едновременно много симпатична и сериозна фирма!
А при ултразум Панасониците много решаваща дума има и прекрасната оптика! Въпреки че, разбира се, и при Zuiko има такава оптика. И все пак при Pana-Leica има някакъв допълнителен и много як уау фактор ... [smile] [cool]

Браво на Панасоник за поредната много добра камера!
[shtrak] [thankyou] [beer]

Автор: serjy   
Дата:   24-03-11 11:00

мдааа, направо ги утепа "големите" с големата лопата [cool]

Автор: didesignbg   
Дата:   24-03-11 11:06

Това какво беше, огледално рефлексния апарат без истински визьор ли?

Автор: serjy   
Дата:   24-03-11 11:17

дако, дако [smilie25] [cool]

Автор: vth41   
Дата:   24-03-11 14:07

Като собственик на GH2 мога да кажа, че ревюто е много добро, като "минусите", които посочват са точно така /визирам лошия JPEG и белия баланс на слънчево време, което не ме касае, защото снимам в Raw [smile] /. Бих добавил и "пластмасовия" китак с кофти механика и краткия живот на батерията.[smilie23]

Автор: stef7   
Дата:   24-03-11 22:14

Мда батерията е много зле па и много скъпа за да си купи човек втора, па и не се намира лесно. Но в ebay има вече китайски копия, които са евтини. Освен това има един хак с голяма външна батерия, така че това е малък проблем.
Има си някои недостатъци, но плюсовете са доста повече.
Бидейки дълго време човек на Canon се удивлявам колко е приятно да се работи с малка и компактна камера и със също толкова леки обективи.
- Истински много форматен сенсор (матрица) Кеф ти 4:3, 3:2 или 16:9.
- възможност да се използват всички обективи от всички други системи стига да имат ръчно управление на диафрагмата, включително и Canon FD.

Взех го основно за страхотното видео па то се оказа и чудесен фотоапарат за снимки.:)

Дата:   24-03-11 22:28

Колко е зле тая пуста батерия?

Сонито НЕКС-5 е към 300-400 снимки при внимателно снимане. Инак пак е скъпичка новата около 117 лева май.

Така де по-малко тяло по малка батерия пък и все на електронен визьор.....няма как да докарат над 1000 снимки с един заряд.

Публикацията е редактирана (24-03-11 22:29)

Автор: vth41   
Дата:   24-03-11 23:30

По данни на производителя трябва да изкара около 320-340 снимки, но никога не съм ги засичал,... пък може и да съм се заигравал повече..., така или иначе трябва втора батерия.[smile]
А иначе:
Относно ергономията тялото е удобно, като големина е колкото Оли Е-620, но има по-оформен грип и ляга добре в ръката. Има доста изнесени бутони – ед./серийни снимки, AF/MF, големина на AF-ната зона, директен бутон за видео, ISO, WB, и 3 функционални бутона, на които може да избирате функции, които да присвоите. Менюто за мен е достатъчно интуитивно /може би защото съм имал TZ5/. Наличието на 3 Custom режима на снимане дава възможност за самостоятелни настройки, които да ползвате при различни условия. Дисплея е 3 инча, подвижен, на ярка светлина се вижда добре. Тъчскрийн е, и е много удобно когато избирате AF точката за фокус, като същата функция работи и при видео. Липсата на стабилизация в тялото ме притесняваше, наличието на такава в обективите работи много добре и засега съм доволен.
Автофокуса според мен е изключително бърз за CDAF, вкл. и при слабо осветление и при различни обективи.
За качеството на снимките с няколко думи - по-добър авто бял баланс /в сравнение с Пен/ при снимки на „домашно” осветление, високо използваемо ИСО /въпреки 16 МП матрица/, отлично мерене, относно динамиката – можеше и да е по-добре. Шумопотискането при JPEG е добро, но при ISO над 1600 започва да маже, докато при RAW след обработка с Lightroom се получават значително по-добри резултати.
С китовия обектив резултатите не са впечатляващи, но с палачинката на Панасоник могат да се видят възможностите на сензора. В момента съм с 4 обектива, които покриват от 18 до 400 мм /приравнени към 35мм/ и всичко е доста компактно и удобно при пътуване.
Видеото е невероятно добро, особено при 1920 x 1080p 24fps. Като Панасоник са направили нещо интересно, т.нар. 1:1 видео или Extra Tele Conversion, за което можете да погледнете тук .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »