Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 китайски грип
Автор: alfonsito   
Дата:   21-03-11 22:47

Пичове от няколко дни гледам по базара накакви китайски грипчета ползвал ли ги е някой аз съм с 50D и се колебая кой да си взема оригинален или инджикитайски [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie8] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: китайски грип
Автор: guciguci   
Дата:   21-03-11 22:50

Аз на 550Д-то ползвах китайски. Ако ти го бях дал,нямаше да можеш да разбереш,че е китайски. Перфектни са,на 1/3 от цената на оригинален,че и по-евтини.
Пък и да знаеш,че до месец ще го хвърлиш като ти откъсне ръката,така че не си струва да вземаш скъпия.

Китайците самолет направиха,бе ей...

Публикацията е редактирана (21-03-11 22:53)

Автор: jivkojj   
Дата:   21-03-11 22:51

Аз съм с китайски Phottix. Няма грешка. На 1/3 от цената на оригиналния ми излезе с 2 батерии.

Дата:   21-03-11 22:53

Еми значи въпроса е решен инджикитайски ще е пичове благодаря за бързите отговори лека нощ пожелавам [smile] [shtrak] [beer]

Автор: d_ave   
Дата:   21-03-11 22:54

по-евтини са, изглеждат по същия начин, но вътрешно са различни. схемата за източване на батериите е различна и ако се скапе нещо ти заминава захранването на апарата. колкото и да съм поддръжник на китайските копия, в случая съм съгласен, че оригиналния продукт е по-добър, предвид разликата в начина на работа.
иначе преди ползвах Phottix на 40Д - като тръгнеха да свършват батериите изведнъж падаха от пълни чертички на 0. отидох при Зентекс да го погледне и само като го видя каза, че не е проблем с грипа, а просто е така направен и ми заобяснява на дълго и на широко каква е разликата в схемите и т.н. От цялото нещо запомних, че има някаква врътка със следенето на капацитета на батериите и че оригиналния грип подава по-стабилно напрежение, докато неоригиналните може в даден момент да подадат по-малко при изтощени батерии и това да скапе захранването на апарата.

Автор: darksorrow   
Дата:   21-03-11 22:55

китайските са... да кажем ставащи (в никакъв случай не директно съпоставими с оригинални такива), стига да не очакваш от тях същата издръжливост, каквато и тялото. лично аз имах един точно за пробата, Фотикс, и имаше 2 проблема - точеше батерии, ако ги оставиш в него, примерно ако 5 дни не пипаш камерата - бяха почти мъртви и освен това - изработката не е точно on par с хубава камера. снимах веднъж под лек дъжд/силно ръмене (което принципно не го смятам за проблем дори с незащитено по спецификация тяло) и това беше абсолютно достатъчно грипът да умре.

Дата:   21-03-11 22:55

А значи ще си помисля [smilie5] [smilie24]

Автор: da.fo   
Дата:   22-03-11 00:36

Аз имам китайски и хич не си и мисля да го сменям - [cool]

Дата:   22-03-11 07:07

Аз като се замисля не искам за едните 100 лева да прецакам тялото за почти 2 х [beer]

Публикацията е редактирана (22-03-11 18:10)

Автор: d_ave   
Дата:   22-03-11 08:58

alfonsito, взимай BG-E2N и си готов:) като гледам има един за 130 в момента в базара, ще ти легне идеално като цена.
иначе Phottix-а е с по-хубаво захващане вътре, основното зъбно колело е метално а на оригиналния е пластмасово, та трябва да се внимава със затягането. ама само за това не си заслужава риска наистина.

http://farm4.static.flickr.com/3502/3861740678_0f5d35834b.jpg

Публикацията е редактирана (22-03-11 09:01)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »