Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 WORKSHOP "Актова фотография" с Начо Каменов и Фото Форум Студио
Автор: admin   
Дата:   07-03-11 19:35

Дати на провеждане :

19.03.2011г. от 11 до 19ч.
20.03.2011г. от 10 до 18ч.

Подробности ще намерите на долния линк:

[ Подробности ]

Отговори на това съобщение
 Re: WORKSHOP "Актова фотография" с Начо Каменов и Фото Форум Студио
Автор: 3DF   
Дата:   07-03-11 19:40

[smilie24]

Автор: luboar   
Дата:   07-03-11 19:51

много хубаво. акт фотографията в чистият и смисъл.
преди години , щях да се запиша [smilie24]
успех

Автор: GOSPODIN   
Дата:   07-03-11 21:57

Добро начинание с известен и кадърен мастер.
Адмирации за входното ниво.[smilie24]
Имам и леки въпроси:
Заглавието е за уъркшоп, а после в текста се говори за семинар. Думичките са почти синоними, но обикновено на семинарите присъстват доста хора, а на истинските уъркшопове бройката е макс. 10 човека.

Също ми е странно, защо снимки направени по време на уъркшопа : "... не се считат за авторски и използването им в портфолио на курсистите е недопустимо" [smilie11]
Преди няколко дни пуснах тема за подобен уъркшоп в Лондон, където организаторите в поканата са написали : "За това, което сме, включили в цените, това е достъпен начин на потенциално напускане в края на деня с цяло портфолио от снимки! "

Автор: ecobo   
Дата:   07-03-11 21:59

Това за порфолиото и авторството верно малко се разминава със ЗАПСП, ама иначе ще е много як уъркшоп [smilie24]

Дата:   07-03-11 22:46

Бройката е ограничена до 10 души.
Идеята е да се придобият умения и познания. Представянето на дадена снимка за авторска, при условие, че е направена по време на обучение и при предварително настроено осветление, не е коректно.
Това за цялото портфолио със снимки по време на учебна сесия е рекламен трик и не е сериозно.

Автор: georgivelev   
Дата:   07-03-11 22:53

GOSPODIN

Ами то семинар и workshop е едно и също нещо, ама който не е учил английски...

Кубето съм го признал за най-големия във Фотофорум и идеята е много добра, само 1 забележчица, че на 19 март простосмъртните отработват 4ти март и е абсолютно невъзможно да присъствам, освен ако не си взема отпуска

Автор: sue   
Дата:   07-03-11 23:58

мдам, и аз поради горепосочената причина (19.03. - работен ден) няма да мога, но съм сигурна, че желаещите са много :)
дано да има и следващ път! :)
Поздрави, Наче и браво на организаторите за идеята :)

Автор: bpavlov   
Дата:   08-03-11 02:12

снимките, направени по време на семинара, не се считат за авторски и използването им в портфолио на курсистите е недопустимо

Изречението от една страна е смешно, от друга арогантно.
Според вашата собствена логика "идеята е да се придобият умения и познания".
Това означава, че плащайки немалката сума от 220 лева, курсистът вече е "закупил" тези познания от вас. Или поне си е купил надеждата да ги придобие.
Ако не съм прав, то тогава излиза, че курсът не е дори за да предаде уменията да наредиш два софтбокса и отражател около гола кака, а за да даде възможност всеки да пощрака нещо голичко.

И от друга страна какво толкова ще ви се прекърши, ако хората си публикуват някоя снимка в крехкото портфолио? Ограбени ли ще се чувствате от това, да сте наредили осветлението на някой, за да направи добра снимка?

А какво да кажат рекламните фотографи за авторството на техните снимки?
Цели криейтив отдели на дебели рекламни агенции правят проекти и сторибордове за това как ще протече снимачния ден. До модела обикновено пърхат поне 5-6 дизайнера, гримьори и бранд мениджърки, които донагласят всичко. На кой е авторството там?

Автор: sprintgb   
Дата:   08-03-11 06:10

смешни сте.

Автор: mimnin   
Дата:   08-03-11 06:32

Напротив, абослютно са прави, смешни са тези които искат да напускат едни и същи снимки от курс в портфолио.
bpavlov, това за два бокса и отражател около гола кака за работа на Кубето е арогантно и злобно от твоя страна.[smilie23]

Автор: finlip   
Дата:   08-03-11 07:26

Мисля че има логика в авторските права доколкото по същество автора в уоркшопа е организатора. В същото време не виждам нищо лошо в това курсистите да публикуват в портфолиото си снимките които са направили по време на упражненията. Най- малкото в това има съществен стимулиращ ефект.
Успех за това чудесно начинание.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   08-03-11 07:44

Зададох културно въпроси и получих отговори. Моля да не оспамваме темата с обидни заяждания.
Може би , ако се промени условието, че снимките направени по време на уъркшопа може да се ползват за портфолио с изричното споменаване къде и кога са направени ще удовлетвори и двете страни.
Успех !

Автор: tonyboy79   
Дата:   08-03-11 08:21

На GOSPODIN идеята не е лоша, но не виждам как ще накара участниците да не разпространят снимките. [smile]
На мен по-чудно ми е следното: "... От всеки кандидат за участие се изисква да представи 5 авторски фотографии независимо на каква тематика. Желателно е да са свързани със заснемане на хора, портрет, мода или акт. Та това защо е? [smilie11]

А да си правиш портфолио на такъв тип семинари за мен е глупаво защото:
1. Нямаш нужните познания за такъв тип снимки;
2. Нямаш нужната техника.
Давам пример: Отишли сте на семинара. Нащракали сте 250 снимки, от които 10 стават. Слагате 10-те в портфолиото си. Идва клиент и иска точно такъв тип снимки защото ги е харесал от портфолиото Ви. Съответно приемате поръчката и резултатите са по-зле от очакваното. Защо??? Виж т.1 и т.2.

От семинарите на Кубето може да се научи доста за заснемането на голо тяло и не само. :)

Автор: next_time   
Дата:   08-03-11 08:35

Мисля че ако някой има желание да се включи се обажда на телефона за връзки и си разяснява неяснотите.

Видно е че в подобни теми пишат предимно хора които нямат желание да се включат и желанието им е толкова голямо че се опитват да убедят и други че няма смисъл.

Re: WORKSHOP
Дата:   08-03-11 08:55

Изискването за 5 авторски фотографии е за да има поне елементарно входящо ниво. Добре е хората да имат основни фотографски познания за светлина и композиция, за да не се получава така, че едни да пречат на други и да се губи време. Това не е курс за начинаещи.

Изискването, снимки да не се публикуват за портфолио, е на лектора и модела. И двамата не са случайни и имат опит с подобни уъркшопи. Неприятно е недоизпипани снимки да се появяват в портфолио и моделът не го желае. Участниците заплащат за придобиване на познания и умения. Ако желаят след това могат да приложат наученото и да показват свои авторски снимки. Публикуването в портфолио на снимки от семинар е некоректно, а и е несериозно.
Разбира се публикуването би било възможно при одобрение и разрешение на лектора и модела, но това е въпрос, който трява да се изсни с тях на място. Ние публикуваме тяхните изисквания.

Публикацията е редактирана (08-03-11 08:59)

Автор: tonyboy79   
Дата:   08-03-11 08:58

@ admin Благодаря за бързият и точен отговор. [beer]

Автор: ecobo   
Дата:   08-03-11 09:08

Неприятно е недоизпипани снимки да се появяват в портфолио и моделът не го желае

Абсолютно! Но това е по-скоро въпрос на някакъв морал и чувство за естетика от страна на фотографчиите. При положение, че има "цедка" на входа, подобни притеснения не би трябвало да съществуват, ако цедката е качествена [smilie3]

Кубето да помисли за подобно нещо някъде по източна България. Може и да се съберат желаещи [shtrak]

Автор: anastas   
Дата:   08-03-11 09:32

снимките, направени по време на семинара, не се считат за авторски и използването им в портфолио на курсистите е недопустимо

Странното изречение крие нещо друго според мен:
Познато от постъпката на лектора на друг платен семинар проведен на друго място, а именно настойчивата "молба"към всички участници да изтрият снимките направени по време на семинара като с това се лишат не само от снимки на гола кака, а и от възможноста за последваш анализ.В този последвощ анализ могът да бъдат открити грещки при самото снимане и да се мисли за начините за тяхното недопускане.Така се губи част от образевателния характер на платения семинар.

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   08-03-11 10:44

Образователния характер в това начинание е да се научи повече за работата със светлината и как тя да се използва по най-добрия начин за да се постигне изящност и красота в едно голо тяло. Аз имах честта и удоволствието да присъствам на подобен семинар и това, че не пускам снимки в "портфолиото" ми в никакъв случай не ми пречи. Наистина не смятам, че това са мои Авторски работи, да, аз съм натиснала спусъка, дори аз съм дала идеи за светлината и аз съм казала на модела как да застане, но... всичко това под вещото ръководство и със забележките за грешките ми от лектора. Нямам подписан модел релийз, така че нямам моралното право да използвам снимките. Но това направиха самите организатори, така че ако искам да се "хваля" има какво да покажа, за рейтинг не ми трябват.
Убедена съм, че семинара ще има успех и ще е полезен за всички посетили го, независимо от нивото им. За мен беше така, погледнах по друг начин на светлината, не само студийната ..., съжалявам, че ми е невъзможно в момента да се присъединя отново. А най-важното от всичко е ....

ENJOY [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Re: WORKSHOP
Автор: dismis   
Дата:   08-03-11 11:37

Здравейте. Имам въпрос към организаторите и не само...
Много съм заинтересован към подобен вид семинари, но имам едно притеснение : те винаги се провеждат в студио и предполагам по голямата част от лекционниа материал е насочен към правилното построяване на осветлението.
Аз нямам достъп до студио и искам да попитам знанията придобити по врме на семинара биха ли имали приложение при снимане извън студио (естествена светлина).
Благодаря предварително и хубв ден на всички.

Публикацията е редактирана (08-03-11 11:41)

Автор: bleki1   
Дата:   08-03-11 11:55

Напълно подкрепям коментара на DidiAndreeva [smilie24]
Като гледам на някои хора целта им е да се похвалят, че са снимали голо тяло. Ами ако искате-отидете първо да научите нещо, след това си намерете модел, наемете студио и си щракайте и публикувайте колкото си искате.
Присъствал съм на семинар с професионален модел и напълно разбирам изискванията за НЕпубликуване на снимките. Моделът си има реноме и последното нещо което ще иска е стотина снимки от "мераклии" постнати по сайтовете.

Автор: джъмбо   
Дата:   08-03-11 12:02

има достатъчно студия под наем

естествената светлина не винаги е най-доброто рисуващо помагало особено за такъв вид снимане

Автор: dismis   
Дата:   08-03-11 12:07

Благодаря Джъмбо.
Сега почвам да разбирам малко по добре защо винаги тези семинари са в студио.
А като казах че нямам достъп до студио имах предвид, че нямам финасовата възможност.

Автор: DeePPaSSioN   
Дата:   08-03-11 12:10

Семинарът е много полезен и ценен, Начо Каменов е истински всеотдаен лектор и прекрасен учител. Практическата полза от това начинание е безпорна.Поне за мен беше така - научих много неща, получих безценни съвети не само за работата със светлината и голото тяло, а по отношение на фотографията въобще и съм много благодарна на Кубето за това!Диди Андреева много добра го е казала.По оношение на снимките приемам позицията на лектора и на модела. Не мисля, че снимките направени по време на семинара, могат да имат претенции за Авторски. Всеки може да се разбере лично със свой модел, да си подпише договор и да си твори както и колкото душа му иска във собствено или наето студио,използвайки наученото от уоркшопа и собстваните си идеи.
Много се надявам скоро такъв семинар да се проведе и във Варна:) Освен всичко останало, купонът е страхотен [shtrak] [beer] [shtrak]

bpavlov - "да наредиш два софтбокса и отражател около гола кака" са неща, които нямат нищо общо със въпросният семинар. Повярвай ми - аз поне съм била на него!

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »