Автор: crowie
Дата: 02-01-11 20:16
Здравейте... Отскоро имам мастиленоструйно принтерче Canon MP250. Знам, че не е особено подходящ за отпечатване на снимки, но все пак пробвах,защото има такава опция! В пакета бяха включени и 3 фото листа Photo paper plus glossy II 10х15 (4х6). Нагласих периметрите- зададох при настройките каква хартия ще ползвам, снимката нагласих, че да е 4х6, зададох ,че ще печатам 10х15 високо качество...обработих снимката (на RGB...не знам дали е проблем това) на фотошоп, от там прегледах как ще изглежда... всичко точно! Пуснах да принтира снимката и.... тя излезе ненормално тъмна Екранът ми си е наред, снимката се показва точно експонирана при обработката... но при принтирането излезе все едно съм намалила експозицията... не знам как точно да го обясня... Сега я гледам... детаилите си личат, но цялостно е по-тъмна,отколкото би трябвало да бъде...
И се чудя къде е проблемът?
Сканирах я, за да я сравня с web оригинала, но пък при сканирането излезе прекалено светла!!! И тотално се обърках!!!
Можеби всичко това става,защото не знам някоя тънкост, която някой от вас може да ми каже... затова искам да ви питам...къде е проблемът? В какво бъркам??
|
|