Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ при избор на светкавица
Автор: paleo   
Дата:   25-12-10 12:53

Здравейте приятели и Честита Коледа. [smile]
Ей тъй, празнично се чудех дали да не си подаря една светкавица за Коледа. И понеже не мога да си позволя среден/висок клас Никонски модели, спрях се на Vivitar DF 400 MZ и ми стана интересно за тези пари дали няма да се окаже грешка. Светкавицата ще е за Nikon D60, като ще се снима предимно портрет. Спадам към любителите с нисък бюджет и ще съм благодарен ако споделите мнение за модела, марката и съвместимостта с Nikon.
Благодаря и весели празници :)[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ при избор на светкавица
Автор: ALBIREO   
Дата:   25-12-10 13:39

Статив, държач/синхронизатор за светкавицата, някакъв чадър и някаква светкавица, която е с водещо число около 50. Презареждаеми батерии и зарядно за тях. Това ти трябва за портрети. Не е нужно светкавицата да има кой-знае какви функции, освен ако не прецениш, че имаш нужда точно от тях за конкретния случай.
Дори в твоя случай бих взел ДВЕ светкавици на старо (някакви, няма значение какви, стига да са евтини и да светят прилично силно). Всичко останало х2 (стативи, чадъри, синхронизатори, батерии...).

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   25-12-10 19:35

Публикацията е редактирана (03-01-11 21:44)

Автор: bendy   
Дата:   26-12-10 16:34

Най- добре си вземи SB600 на изплащане, от павилиона. Щом нямаш всичките пари, дай половината, а останалата - на вноски. Правил съм го - работи. [beer]

Автор: jordich   
Дата:   26-12-10 17:11

Светкавицата е добра, но цената и нова е висока - според мен, за справка - моя тема в базара.

Плюсове : има мерене iTTL/BL (е не е перфектно като сб800, но става), има оптичен слеф, има ръчен режим и е доста мощна /по лични наблюдения сравнявам я с сб800/. Една от тези светкавици с държач, един чадър, добра стойка , евентуално пчелна пита за втора светкавица за осветяване на фона и според мен ще станат прилични портрети.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »