Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Заслужава ли си покупката?
Автор: decs   
Дата:   21-12-10 22:16

Здравейте,
за 250лв заслужава ли си покупката на FUJI FINEPIX S-7000 и ако не кажете кой е по-добър от него за тези пари. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Заслужава ли си покупката?
Автор: sirkhann   
Дата:   21-12-10 22:20

Аз съм снимал с този апарат и мога да ти кажа някои неща:

- Проблематична поддръжка на CF карти, трябва да снимаш с XD, които са по-скъпи
- Много бавен RAW
- Проблемен- бавен автофокус, не винаги захапва
- Базовото ISO е 200
- Стар модел (2003 г)
- RAW-а не се отваря хубаво от Ps, трябва си много ръчкане, но пак вади доста шум.

От теб зависи дали те устройва за тези пари, но има доста добри компактни сапунерки с 6х зуум, въпреки, че обективчето му не е много лошо.

Дата:   21-12-10 22:30

Нещо което е важно да се спомене и забравих да го направя е ,че ще се ползва вместо Sony S930 ако го взема.Тоест за моменти когат не е възможно да си вземеш DSLR-a с тебе .
Аз обмислям покупка на D3100 в бъдеще за това и за любителски цели няма да го използвам.

Също важно да кажа , че активно с фотография се занимавам от 3-4месеца и съм новак още.

П.П:xD карта памета 2GB е 55лв. - приемлива е цената.

Публикацията е редактирана (21-12-10 22:31)

Автор: apollo   
Дата:   21-12-10 22:33

Ако искаш нещо старо но добро:

Oly 8080

Canon PRO1

KM A200

Nikon 8800

Sony F808

... за 250лв. трудно но за малко повече ще стане [smilie24]

Автор: harvester_vn   
Дата:   21-12-10 22:37

Абе.... има един 300Д за 220 кинта в базара, сигурно ще се продаде за 200.... не знам коя сапунера ще му се опре.

Автор: clipse   
Дата:   21-12-10 22:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-12-10 22:56

И още 200-300лв за обектив става доста.A и както споменах в близкото бъдеще ще копувам D3100 и фото което ще копувам до 250лв ще се ползва за второ-степенен,за дълги пътувания и тн.

П.П:Ако някой може да ми каже къде мога да видя уферти за Konica Minolta DiMAGE A200 ще съм благодарен понеже аз не можах да намеря. [smile]

Автор: alphatier   
Дата:   21-12-10 23:08

Ако се научиш и да пишеш, цена няма да имаш.Нямам лоши мисли и чувства,ама просто дразни много...

Дата:   21-12-10 23:11

Хаха,през телефона толко. [smilie18]

Автор: sirkhann   
Дата:   22-12-10 00:09

Общо взето - разгледай и другите възможности, преди да купиш...

Дата:   22-12-10 07:56

Оферти за Минолта А200 и изобщо за каквато и да е Минолта, няма да намериш, освен на старо. Фирмата отдавна приключи с производството на фотоапарати. Актуалните минолти се наричат Сони....

Дата:   27-12-10 19:14

Здравейте ,
мой много добър приятел ми каза че ще ми продаде Panasonic Lumix DMC-FZ100 който е на 1 месец с гаранция и всичко точно за 500лв.
Та въпроса ми има ли смисъл да го копувам при положение че до 2-3месеца ще си купя Nikon D3100 с китов обектив?[smile]

Дата:   27-12-10 19:24

Ами де да знам дали има смисъл?

Ако ти не знаеш, няма кой друг...

Автор: BirdOfPray   
Дата:   27-12-10 19:27

Я размени буквите при уферти и копувам и ще ти е по-лесно...

Дата:   27-12-10 21:17

И пак казвам че пиша от телефон, аз едвам намирам буквите да е смислено , пък вие и правописа ми гледате.

А щом питам , означва че не мога да реша.Не мога да реша защото както казах от 3-4месеца се занимавам с фотография и почти нищо не разбирам.
Тоест искам да знам дали има смисъл покупката на Panasonic Lumix DMC-FZ100 , като след няколко месеца ще си взема DSLR.
Моля да пишат хора които ще ми дадът отговор , от заяждане няма полза. [smile]

Автор: Suggs   
Дата:   27-12-10 21:50

Отговор на въпроса ти - не, не си заслужава. Купи си направо DSLR.

Автор: hartt   
Дата:   27-12-10 22:55

decs: Здравейте,
за 250лв заслужава ли си покупката на FUJI FINEPIX S-7000 и ако не кажете кой е по-добър от него за тези пари.

Ако ще е Фуджи, още 30-50 лв. и чудесни S6000, S9600, ако има оферта де!

Дата:   27-12-10 23:50

Благодаря на всички които се отзоваха , също и на тези които само ми ъп-ваха темата. [smile]
Избор е направен , покупка утре.
Весели празници на всички![beer]

Автор: spacewalker   
Дата:   28-12-10 00:45

По-добре си спести парите и изчакай до покупката на Д3100.... тия 500 лв ще ти послужат доста по добре тогава :)

Дата:   28-12-10 02:41

Аз точно това реших че ще правя - направо да купувам D3100 без да сменям сапунерката.[smile]

Автор: PeterPAN   
Дата:   28-12-10 08:31

Ейго в на Чисто ново, не му мисли

Дата:   28-12-10 08:36

"Чисто ново" [smilie18]
Някоя забравена от бога мостра, която, за да се задържи толкова време непродадена, сигурно си има причина.

Автор: batstako   
Дата:   28-12-10 09:04

Такааааа, ако ще купуваш ДСРЛ, защо изобщо мислиш за сапунер - 250лв. за нещо дето ще метниш в гардероба след 3м, че ти за 300 ще вземеш 35/1,8 от базара бре, с гаранция 12м. Щом мислиш за сапунер, обаче ме навеждаш на мисълта че май не познаваш предимствата на ДСЛР и каква е инвестицията там. Един съвет, не си купувай ДСЛР ако не си снимал със сапунер с ръчни режими, не си купувай ДСЛР ако не си прочел поне 2книги за фотография, не си купувай ДСЛР ако ще снимаш на авто, горните съвети ти ги давам за да не се чудиш после защо ДСЛРра не снима кокто трябва [smile]
Избора си е твой все пак, поздрави

Дата:   28-12-10 09:12

batstako написа:

"Един съвет, не си купувай ДСЛР ако не си снимал със сапунер с ръчни режими, не си купувай ДСЛР ако не си прочел поне 2книги за фотография, не си купувай ДСЛР ако ще снимаш на авто, горните съвети ти ги давам за да не се чудиш после защо ДСЛРра не снима кокто трябва."

[smilie10] [smilie5]

Пълни глупости.

Купи си DSLR, и ако не ти харесват снимките, тогава търси причината в себе си. Поне ще знаеш, че с четене, питане и практика нещата могат да се подобрят. Докато при сапунера решението е смяна на апарата [smile] . Което винаги е свързано със загуба на пари.

Автор: batstako   
Дата:   28-12-10 09:39

Брово колега, добър съвет, да може да пуца на ауто и после като почне да пита из форума какво защо, разни отворковци да му се подиграват, че не знае основни неща като диафрагма, скорост, ИСО и т.н.[smilie25] [smilie25] [smilie25]. Много обичам подобни съвети за начинаещи виждали фотоапарат на снимка, поздрави.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »