Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ при избор - SONY A55 или Canon 550D
Автор: zarbazan   
Дата:   07-12-10 22:33

Ще си купувам нова техника но съм много затруднена в избора....[smilie11]

Ще ви бъда благодарна ако споделите вашия опит с тази техника. [smile]

Благодаря предварително. [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ при избор - SONY A55 или Canon 550D
Автор: darksorrow   
Дата:   07-12-10 22:50

харесай си обективи. тялото според тях.

Автор: hotsnail   
Дата:   07-12-10 22:52

Защо А55 а не НЕКС 3 или дори 5 или Олимпус ПЕН Е-ПЛ1?

Дата:   07-12-10 23:01

hotsnail - Трябва да избирам между тези 2 апарата, защото ми ги предлагат на много добра цена и няма възможност за избор на други апарати и марки. [smile]

Дата:   07-12-10 23:10

До момента съм снимала предимно със SONY DSC-H2 (демек сапунерка) и почти нямам опит с DSLR. Бях на ФФФ в Габрово и там пробвах SONY A55, но с Canon нямам никакъв опит. Иначе имам голям мерак да снимам...[shtrak]

Дата:   07-12-10 23:19

Ами и двата са хубави. Поне много ги хвалят.

А55 е писъка на технологиите. GPS, панорами, HDR, 3Д, филмчета .....отделно е доста малък.

За Канона втора ръка има повечко избор от обективи и като цяло има по-голям внос.

Аз съм със Сони и някои неща си поръчвам по интернет, щото не ги внасят или се чака да ти го доставят. То и за Канон е така с по специализирани оптики и изделия де, ама все пак има доста по богат избор във фото магазините.

ако кажаш какво ти се снима може да ти дадат съвет..за обективи и т.н.

За птици няма смисъл за сега да купуваш сонито освен ако нямаш намерение да инвестираш много пари.

За друго не се сещам да има големи проблеми със Сони. Май А55 конкретно не е съвместим със Сигма обективи (това са обективи на друга марка (Сигма), дето са сносни като качество и с малко по-ниски цени)

Публикацията е редактирана (07-12-10 23:21)

Дата:   07-12-10 23:36

hotsnail - По принцип обичам да снимам макро и портрети а тези обективи май са скъпички...
Е, лека полека ще събера пари и за по-сносни обективи а до тогава ще снимам с китовия и SAL 55-200 F/3.5-5.6 (влиза в комплекта).

Ако кажеш нещо за този обектив ще ти бъда много благодарна (SAL 55-200 F/3.5-5.6.)[smile]

Дата:   07-12-10 23:57

SAL 55-200 F/3.5-5.6 е доста хубав за парите си. Има два варианта със и без SAL в името. Тоя със е по-новия модел е с мотор в обектива. Няма разлика за тебе като потребител с А55. Вероятно някой ден Сони ще пуснат апарати без мотор и тогава само новия обектив ще има авто фокус с новия апарат.

Пробвал съм го малко и прави доста добри снимки.

55-200 е добър за портрети. Над 100-135мм много добре ще замазва фона.

За Сони други опции за портретни обективи на сносни пари са

Sony SAL 50MM F/1.8 DT SAM - 350 лева
Sony SAL 85/2.8 SAM - 450 лева (тоя не знам дали го има в БГ вече)
Sony SAL 50mm F/1.4 - 800 лева

за макро

Тамрон 90 макро - 500-600 лева втора ръка, 800 нов
Sony SAL 30mm F/2.8 Macro - 450 лева

Еми това е като за начало има и други опции. За Канон цените са сходни. (Освен 50/1.8, който мисля, че за Канон е 180-200 лева нов). Сонито е много нов модел и затуй е по-скъпо - има алтернативи Минолта 50/1.7 става на Сони идеално и се намира за около 200 лева.

Публикацията е редактирана (08-12-10 00:05)

Автор: haidyshki   
Дата:   07-12-10 23:57

Сигурно си чел темата на boni
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1256453&t=1256453

Дата:   08-12-10 00:09

hotsnail - Много благодаря за изчерпателния отговор. [thankyou]

Ще почерпя по бира [beer]

Автор: thomas   
Дата:   08-12-10 00:09

@zabarzan
Идея как и на мен някой да ми предложи А55 на добра цена? Иначе аз нямам вече колебания - минах покрай Canon 550D и бях на косъм да си го купя. Спрях се заради NEX. Когато го опитах в реална обстановка, разбрах, че няколко неща не ми харесват. До едно са преодолени в А55, като нито една от хубавините му не е жертвана. За мен това е апаратът.

Автор: grisho69   
Дата:   08-12-10 08:41

Аз лично съм фен на Канон най-вече заради избора на обективи (Вече имам 3 от L серията и си стуват парите)

Автор: VILIan   
Дата:   08-12-10 09:15

Взимай Сонито и бъди звяр [smilie24] ако можеш да се уредиш с А580 [smilie3]

Дата:   08-12-10 09:49

@grisho
Не съм забелязал липса на обективи за Сони Алфа, честно! Такива правят и Сони, и Карл Цайс, и стари Минолти стават, да не говорим за разнообразието, което предлагат Сигма, Токина и кой ли още не. Да, може би за Канон има дори и повече, но дали това повече не е главно припокриване на модели с почти идентични възможности.

@VILIan
580 е по-традиционен апарат. А55 има някои безценни екстри за търсачите на удобства и уникални възможности.

Автор: d_ave   
Дата:   08-12-10 10:02

Сонито ми е малко странно на мен, не знам до колко му е точен фокуса, предвид количеството светлина, което достига до сензора. по принцип технологията с полу-прозрачно огледало е хубава като идея, но нещо не може да се наложи - в смисъл никога не са успели да създадат наистина успешен апарат, който да се възползва от нея. не съм снимал с А55, гледал съм само какво пишат по review-та. имам приятели с 550Д и каквото съм видял от него ми е харесало. труден е избора, апаратите са доста различни като поведение и въможности, но като за първи dslr бих избрал канона. хората правилно са ти казали, че ще имаш по-голям избор от обективи и аксесоари, предимно на старо.

Дата:   08-12-10 10:07

Истината е, че каквото и да вземеш за първо, ще ти се наложи да останеш със същата марка и после - така е измислено да бъде. Иначе какво ще правиш с обективите и аксесоарите, които си накупил, ако тръгнеш да сменяш марката!?

Няма как да има наистина успешен апарат с полупрозрачно огледало, след като това е практически първият DSLR с тази технология. След 5 години можем да кажем дали тя ще е мъртъв клон в развитието, или пък една успешна нова идея. Но от това, което почувствах снимайки, съм безкрайно доволен.

Като цяло, ако не искаш да вървиш по утъпканите пътища, взимай Сонито. Ако искаш да си като всички - Канон е за теб.

Автор: victory13   
Дата:   08-12-10 10:10

двата апарата са различни... щом идваш от това сони, дето си посочил, може а55 да не те учуди толкова... ма не е и дслр [smilie18] ... за традиционно канона...

Дата:   08-12-10 10:26

@zabarzan
Ако ти е харесвало да снимаш с H2, смело на А55 - логиката на менютата и начинът на работа ще ти харесат. И на мен първите ми дигитални апарати бяха сайбършотове и след тях така и не можах да харесам и двата DSLR Канона, които си купувах с времето. Така че се върнах при Сони.

Автор: VILIan   
Дата:   08-12-10 10:51

много е добро менюто на алфите не прилича на това на H сирията. И при всички алфи било то и а900 са доста сходни менютата и доста интуитивни [smile] Но не това е най-важното без аксесоари и обективи няма да останеш. А цените и качеството на обективите са сходни. Има предлагане за всякакви нужди. Не трябва да се пропуска, че Сони има и стабилизация на тялото. Ако не можеш да вземеш а580 който е аналогичния модел ДСЛР на а55. Можеш да вземеш само тяло а55 и после един Тамрон 17-50/2.8 и си готов [smilie24]

Публикацията е редактирана (08-12-10 10:53)

Автор: mugen   
Дата:   08-12-10 11:01

A55 това му идеята - за хора с компактни апарати или сапунерки искащи да направят скок към DSLR. Предимствата и на двете в едно компактно тяло, което не отстъпва на по-скъпи модели от другите марки. Щом си го пробвала знаеш дали ти е харесало или не, сега остава да видиш и 550D.

Публикацията е редактирана (08-12-10 11:07)

Дата:   08-12-10 12:09

@VILIan
Съгласен за менютата - вярно, че при H серията бяха малко по-шантави - имах H9 по едно време, но не ми хареса много и го продадох. По-скоро сравнявах с R1. Всичко е рядко интуитивно. Като хванах А55 в ръка, за 2 минути бях намерил всичко, което ме интересува, точно на мястото, където съм очаквал да го видя.

Автор: BirdOfPray   
Дата:   08-12-10 12:19

Хора, не четете никак - жената ви каза (да zarbazan е ТЯ) че ще вземе Сонито с двата китака 18-50 и 50-200 които и влизат в "много добрата цена", вие разни тамрони и предлагате. Този Тамрон 17-50/2.8 е много хубав, аз снимам с такъв и винаги го препоръчвам де, но в конкретния случай не влиза в сметката. Другия избор e 550Д + китака на канон 18-55/IS

Вземай Алфата, не съ чуди.[ezik]

Автор: Chestuer   
Дата:   08-12-10 13:28

чудя що още никой не е предложил Nikon D90 [smile]

Дата:   08-12-10 16:11

Или както се казва, взимай я, докато не съм я взел аз ;-)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »