Автор: pumabg
Дата: 03-12-10 10:22
Колеги моля за помощ! Търся универсално зуумче за новото тяло D7000!
В момента съм с 35 1.8 и 70-300ВР!
Не знам, но все по малко започват да ми харесват Никонските обективи. Повечето зумово са тъмни, меки на отворени бленди, скъпи и без никакви възможности за макро фотография...
Ако трябва да следвам логиката на фирмата „за всяко нещо отделен обектив” сигурно жена ми ще ме изхвърли от нас! Знаете за какви цени става въпрос. Хоби, хоби ама то вече минава всякакви граници.. За да снимам „Чички” – птички едно 3 бона поне трябва да приготвя..
Та въпроса ми е какъв избор да направя ? Мислех да взимам 16-85ВР-а ама не ми хареса кво да направя ?Притъпени цветове на 16 3.5 пак си е мек по краищата и тн...
Основно надеждите са ми за три обектива
Сигма 17-70 - 2.8/4.5, Сигма 17-70 - 2.8/4 ХСМ ОС, Тамрон 17-50 2.8
За съжаление във всеки един виждам плюсове и минуси! Например Тамрона е добър но къс/само 50 в дългия край???/ Ква работа ще ми върши не знам ...
В Сигмите ми харесва най вече цветопредаването, остротата в центъра и макрото /което дава поне шанс да се зарибиш/ ...Не ми харесват хроматичните аберации и не знам дали тялото има възможност да ги чисти автоматично?
Знам много добре, че такива неща се чистят лесно с подходящ софт но на мен меко казано ми писна да се занимавам с РОУ формати и да седя по 5 мин. на една снимка. Искам да снимам на качествен J-peg който да не е мазен и пълен с всякакви оптични изкривявания / все едно снимам със сапунер/
Накрая ще кажа, че обичам да снимам пейзажи, хора, по някой път и спортни събития. Макро фотографията още не съм открил, но то няма и как с обективите, които съм имал. А те са 18-55ВР, 18-105ВР, Сигма 10-20, 35 1.8 и 70-300ВР ...
Та така моля за практични съвети от хора, които имат поне малко понятие от фотография а не one day shooters или „дървени философи с малки бюджети” тези последните са особенно голяма напаст ..![[smilie5]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif)
|
|