Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Зарядно с микропроцесорен контрол
Автор: arise   
Дата:   31-07-10 19:19

Здравейте,
Трябва ми свястно зарядно за Ni-MH батерии с микропроцесорен контрол и освен моделите на Powerex, забелязах и този модел на Sanyo:
sanyo
Дали има някакви отзиви за него и дали изобщо се намира в БГ? Иначе от Powerex-ите клоня към най- евтиния:
powerex
Култовия MH-C9000 ми е твърде скъп за момента... Какво мислите по въпроса? Други идеи?

Отговори на това съобщение
 Re: Зарядно с микропроцесорен контрол
Автор: bobby__   
Дата:   31-07-10 19:25

Ако MH-C9000 ти е скъп, вземай La Crosse RS700. Гледам в павилиона е 79 лв. с ДДС :)

Автор: mravunko   
Дата:   31-07-10 19:42

powerex-a вчера ми върна от живот едни батерии, които се зареждаха за 2 минути на sanyo зарядното ми и нямаха никакъв пауър :) powerex-a вече си изплати 25лв от цената...

Автор: shsphoto   
Дата:   01-08-10 03:49

Ако батериите ти са Eneloop зарядното на Sanyo е точно за тях, ано са други, вземи Powerex-a, той има доста контроли, но има и голям заряден ток което намалява циклите заряд-разряд.

Автор: tekumze   
Дата:   01-08-10 06:56

това експлоатирам от доста време, добре се справя..... [smilie24]

Автор: Abrakadabra   
Дата:   01-08-10 09:59

POWEREX MH-C9000, това е зарядното !!!
Може да е малко по-скъпо, но си заслужава всяка стотинка. Сега с Eneloop-те правя средно по около 850 кадъра. Да отбележа само, че снимам с Pentax К200D, а проблема с издръжливостта на батериите при тези камери е добре известен.[shtrak]

Дата:   01-08-10 10:03

Аз съм с К100 :)

Автор: tekumze   
Дата:   01-08-10 10:49

[smile] мдаааа, аз затова си взех к20д [smilie24]

Автор: volenE   
Дата:   01-08-10 14:37

Аз съм с LaCrosse BC 900 и съм повече от доволен.

Автор: cade   
Дата:   01-08-10 15:39

volenE написа:

> Аз съм с LaCrosse BC 900 и съм повече от доволен.

и аз така [smilie24] [beer]

Дата:   01-08-10 16:11

shsphoto написа:

> Ако батериите ти са Eneloop зарядното на Sanyo е точно за тях,
> ано са други, вземи Powerex-a, той има доста контроли, но има
> и голям заряден ток което намалява циклите заряд-разряд.

зарядния ток го определяш ти, ако искаш да зареждаш бързо можеш да зареждаш и с 2Ач, ако не, можеш и с 0,2Ач.

Публикацията е редактирана (01-08-10 20:46)

Автор: orakk   
Дата:   01-08-10 20:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: naeg   
Дата:   01-08-10 20:52

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=21&base=&cat=&producer=SY&from=&to=&filter=

Автор: TheOne   
Дата:   01-08-10 21:52

аз смятам това да си взема:
POWEREX MH-C801D

Дата:   01-08-10 21:56

POWEREX MH-C801D

Автор: mitku   
Дата:   01-08-10 22:21

"Култовия MH-C9000" неслучайно е "култов". Просто е най-доброто зарядно. Всички останали, които се цитират нагоре са само "компромис(и)". MH-C9000 наистина не е евтин, но има защо и си заслужава всяка с'тинка. [smilie24]
@TheOne, MH-C801D също е по-слабо (макар и по-скъпо) зарядно. Единственият му "плюс" е, че зарежда 8 батерии наведнъж. Но ако не ти е наистина жизненоважно да зареждаш 8 батерии едновременно, MH-C9000 е с класи по-добро зарядно. [smilie3]

Публикацията е редактирана (01-08-10 22:24)

Дата:   01-08-10 22:32

@mitku да ти кажа честно може и да те послушам...
имам сега 2 зарядни но не съм много доволен от тях...и за това си търся нещо по добро...
мерси за съвета ще го имам впредвид [smilie24] [beer]

Публикацията е редактирана (01-08-10 22:44)

Дата:   01-08-10 22:54

Благодаря, че отново се включихте във вече дъвкана тема, за мен дилемата се стеснява до Maha MH-C9000 Vs La Crosse...

Автор: Славов   
Дата:   01-08-10 23:05

Е не като да не съм ползвал маркови зарядни на познати и роднини, ами няма разлика с "китаец" за 30 лева. /може би ще работят безпроблемно 20 години, а китайските само 4-5/ [smile]
Така че думите "заслужава си всяка стотинка" май са за успокоение на далите 150-200 лв. за зарядно.
Имам Pisen TS-KC008, с което си зареждам батериите, същите батерии съм зареждал и с марковите зарядни, изброени по-горе, еми няма разлика....
Много ясно че всеки си хвали своето, нека колеги недоволни от своите зарядни, да дават тук моделите, мисля че това ще е полезно...

Дата:   01-08-10 23:12

всяко зарядно, в което сложиш празни батерии, спазваш му таблицата за колко време трябва да зареждаш батериите и други идеални условия върши работа.

Освен powerex-a имам и sanyo super quick charger. Доволен съм и от него.

Примерно снимаш цял ден с един комплект батерии, утре не знаеш колко ще снимаш, искаш двата ти комплекта батерии за тази светкавица да са на 100%, какво правиш? Колко от зарядните първо разреждат батериите? Колко от тях имат някакво управление, което спира да зарежда батериите, когато се заредят, а не когато изтече вътрешния таймер на зарядното?

Автор: cade   
Дата:   02-08-10 12:16

La Crosse e по-разумния избор, сляпото купуване на култуви артефакти не води до голяма полза [smilie19] [smilie18] [smilie7]

Автор: mitku   
Дата:   02-08-10 12:28

То човек преди да е опитал, не може да разбере какво означава да имаш наистина качествено зарядно и за какви дребни (и големи) неща е ПОМИСЛЕНО. [smilie3]
Не бих си спестил тези 20-ина лв. и до ЛаКрос. За тези 20 лв. обаче получавате комплект от 4 батерии Имедион, които са едни от най-добрите на пазара и по-добри от Енелууп и които сами по себеси са с цена 25 лв., дори и да не броим, че Пауърекс-ът е с класа по-добър като зарядно (ЛаКрос-ът е с по-ниска мощност; 2 пъти по-малък максимален заряден ток; по-голяма стъпка през която се настройва токът, т.е. по-малка възможност за настройка; няма програмата break-in за възстановяване на стари батерии и/или първоначално ПРАВИЛНО възбуждане на чисто нови, макар че по принцип може приблизително да се направи ръчно, чрез останалите режими и т.н. и т.н.). А за сравнение с останалите пръчки и дума не може да става. А и аз съм минал през "емнайсе" китайски боклуци (включително и зарядното идващо с Енелууп-ките) преди туй и продължават да ми се търкалят из чекмеджетата. Просто рано или късно човек стига до нещо КАЧЕСТВЕНО... въпросът е през колко боклуци е минал преди туй и колко пъти е платил "евтино" преди да плати "скъпото" ('б@си "скъпото" - няма и 100 лв. повече от най-големият боклук). Но всеки си има глава за да си преценява как да си харчи парите. [cool]

Публикацията е редактирана (02-08-10 12:37)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »