Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Pentax K200 D!!!
Автор: Kalvados   
Дата:   31-07-10 11:17

Проблема възникна след снимане в движение от автобус-дисплея светна в зелено и угасна заедно с информационния дисплей отгоре!Смених батериите с нови-без изменения!Иначе обектива си фокусира само дето не виждаш сниманото после на дисплея.Като включиш апарата на горния информационен дисплей се поява само инфо за батериите-нищо друго!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Pentax K200 D!!!
Автор: steeens   
Дата:   31-07-10 12:09

Първия дигитален апарат който имах, умря точно по същия начин. Автобуса пропадна внезапно в дупка, а дупки по нашите пътища лесно се намират.

Ако апарата си снима и всичко си ок, като гледаш снимките на компа, предполагам че се прекъснала връзката към дисплеите. Пращай го в сервиз най добре, или си снимай така. индикациите в визьора работят ли?

Публикацията е редактирана (31-07-10 19:17)

Автор: mihajlov2   
Дата:   31-07-10 13:10

Нямам опит с Пентакси, но все пак опитай да му направиш ресет на настройките до заводски, почисти контактите на обектива и на тялото, почисти контактите на тялото за батериите, извади батериите, върни ги след 1-2 часа и пробвай пак. Виж в сайта на Пентакс, потърси няма ли подобен проблем сред най-често задаваните въпроси (FAQ) и как се отстранява и т.н. Ако нищо не помага - в сервиз.

Автор: pisach   
Дата:   01-08-10 17:29

И при мен така (Pentax k100d super): http://www.pentaxfanclub.com/viewtopic.php?f=8&t=1463

Не знам дали имаш същият проблем, но аз продължавам да си снимам...имам повечко "брак", но пък и изненади [shtrak]
Малко съм разочарован от Пентакс, но май ще си взема к-7, че имам лещи и е по-евтинко за класа си...

Проблем с Pentax K200 D!!!
Автор: Kalvados   
Дата:   02-08-10 13:29

Явно факта че апарата същия ден падна от една пейка е помогнал за възникване на проблема!:)Никаква информация за настройките в момента не се изписва никъде-така че определено се съмнявам да може да се оправи по нашите ширини!Все пак ако някой знае друго нека сподели-може и да греша!

Автор: mihajlov2   
Дата:   02-08-10 14:18

От падането може да са се измъкнали някакви куплунзи на лентови кабели към дисплеите и затова да са угаснали. Накратко, пак трябва да се мине през сервиз.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »