Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Експозиция при Nikon d5000
Автор: Caka1ueB   
Дата:   14-07-10 15:23

Здравейте,
Питането ми е простичко... вчера с една приятелка бяхме излезли и си снимаме тя със своя Canon 450 аз с моя nikon d5000 и забелязахме, че например когато тя върди диска за ргулиране на скороста на затвора или блендата съответно наLCD екрана се променя по-светло по-тъмно...., което до голяма степен е в помощ за по неопитните, като мен например.. Та питането ми е има ли такава функция и за никончето ми, прочетох книжката рових из менюто не намерих.. ако някой е на ТИ с Никон нека сподели къде в менюто евентуално се активира подобна функция.. благодаря предварително...

Отговори на това съобщение
 Re: Експозиция при Nikon d5000
Автор: jivkojj   
Дата:   14-07-10 15:26

Съмнявам се на някого да му е хрумвало подобна идея.

това за лайв-вю ли става дума [smilie11]

Дата:   14-07-10 15:29

да точно при нея щом базика скороста или блендата и веднага се променя а при мене стои само линията - ............../............ + и не се променя по лайф вюто в реално време

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   14-07-10 15:32

Единствено се сещам за картинка на блендата. Ако визьорът ти е от по-добрите (по-светлите, не съм пипал D5000, карам на представите ми от D300s), той ти е предостатъчен за кадриране и композиция. При мен няма потъмняване на екрана при промяна на настройки, но аз съм с D60.

Автор: pefoto01   
Дата:   14-07-10 15:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: d_ave   
Дата:   14-07-10 15:38

при канон-ите live view-то има две функции - едната е без да симулира експонацията, другата е точно симулация на експонацията. идеята е точно това, което казваш - при задаване на различни стойности на бленда/скорост да показва как би излязла експонацията, както е на сапунерките. понякога обаче се лъже - ако меренето се е изъгало (примерно с ръчен обектив) и показва недоекспониран кадър, а след като снимаш е ОК.
нямам идея при никон как е, но всеки случай търси за exposure simulation из ръководството.

Автор: simbon4o   
Дата:   14-07-10 20:32

D5000 го има това да симулира прави го като натиснеш да фокусира без да снима и се пуска от менютата някъде беше :)

Автор: deathzone   
Дата:   14-07-10 21:50

Пълна тъпотия е това, има го и него позлвам.

Дата:   15-07-10 00:31

Добре те след като го има кажи ми как да си го пусна ? какви копчета менюта да вляза да го активирам?

deathzone написа:

> Пълна тъпотия е това, има го и него позлвам.

Дата:   15-07-10 10:25

Последно има ли такава функция или не?

Дата:   15-07-10 10:28

Ръководство нямаш ли си? Знам, че е по-лесно да се пита по форуми, ама все пак можеш да откриеш и сам отговора за около 5 мин.

Автор: KaloyanP   
Дата:   15-07-10 10:34

Не е ли по- лесно да направиш една снимка, да видиш дали е правилно експонирана и оттам да работиш? Да не си на 128MB карта, че да не можеш да си го позволиш?

ПП. А цялата хамалогия с Manual настройки пък въобще не я разбирам, еле пък за начинаещ.

Публикацията е редактирана (15-07-10 10:34)

Дата:   15-07-10 10:40

Малко по-горе писах, че четох цялото ръководство и нинамерих нищо и реших да питам все пак... нали затова е форума да се дискутира или греша?
колкото до това кое е по-лесно е друга тема но не мисля, че е грешно ако просто поставям тема и някой знае отговора да сподели мнение...

d_ave написа:

> Ръководство нямаш ли си? Знам, че е по-лесно да се пита по
> форуми, ама все пак можеш да откриеш и сам отговора за около 5
> мин.

Дата:   15-07-10 10:56

След като прегледах, ето какво излезна. че са пръчки никоните, пръчки са, ама чак за толкова некадърни не ги мислех
Дерзай!

Цитирай:

real time 'exposure preview' live view, or 'exposure simulation' live view [ES-LV] or as Canon calls this 'enabled' LV mode ExpSim LV mode... (Sony... Olympus also have it... in limited models... Nikon does have ES-LV but only on D3/D3x/D3s models...)

Автор: imitev   
Дата:   15-07-10 11:08

Не мога да разбера как снимате на лайф вю навън...

Дата:   15-07-10 11:11

imitev, всеки с предпочитанията си. аз ползвам live view когато снимам с ръчни обективи, иначе при всички други ситуации ми е доста неудобно.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »