Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Въпрос - имам преходник с глухарче и си ползвам доволно м42 обективи на алфата. Как обаче мога да променя стойността на блендата? При мен седи забита на 1.7 (което с 50мм-овия не беше проблем, защото той е 1.8, но с разни дълги телета, които са на 4, 6.3 и т.н. някак си не изглежда същото...) Естествено правилно си мери и снима като хората, просто ми е чудно как се променя стойността Пробвал съм на всички режими, включително пълни ръчни и пак не мога да я сменя... а100 е моето зверче.
Авторът да ме прощава за офф-а, но ми се чини, че изяснихме как стои употребата на м42 обективи със минолта аф тела и има ли почва у нас.
A550 може и да няма мерене на режим А със механични обективи (т.е. преходник без чип)
А2хх/А3хх нямат и А9хх/А8хх нямат. Само А700 и А100 имат мерене на режим А.
Мисля че на М ти дава насоки със стрелките и системаа за мерене работи но не автоматично. В ръководството на А300 пишеше, че ръчни обектив се подържат за да може да се прикачи телескоп (с телескоп май мерене не ти трябва)
Сори за отклонението от темата но искам да попитам, мога ли да ползвам такъв преходник с чип на Канон?
Ще има ли потвърждение на фокуса, и как се контролира блендата?
с повечето преходници с чип,стабилизацията е за 50мм обектив,което значи че ако сложиш различен от 50мм има вероятност стабилизацията да пречи.има такива с определяне на обектива(както е у пентаксите)28,45,50,85мм...и тн но са доста по-скъпи.. http://eadpt.cn.webz.datasir.com/eadpen.htm
PeterPAN... microprizm-focusing-screen не е за всеки,трябва да се опита.на мен не ми допада изобщо...а и ако се сложи такъв,аф на другите обективи не може да се ползва,трябва да го слагаш и махаш когато ще ползваш аф.
Ми неудобно е, трябва да държиш спусъка наполовина натиснат малко като подминеш и изпускаш момента,в малкия визьор на а100 много трудно се вижда се чудиш кое да гледаш това дето снимаш или дали ще ти мигне лампичката, много трудно се нацелва в случаи на питък доф, малко да мръднеш и замина ...
Докато с екранчето е върха като му свикнеш и докато въртииш може да предскажеш кога ще е на фокус и знаеш кога ще си фокусирал вече и е напълно използваемо и много бързо и лесно се фокусира. Снимките с капките в профила ми с а100 са фокусирани с фокусиращ екран при положение че е снимано вечер на лампа и 2 комплекта макро пръстени с 135/11 може да си представиш каква тъмница е и няма брак, това като го повториш с платка за потвърждение на фокуса ...
Абе идеята им е да махат всички "излишни" неща от евтините апарати (ма като гледам а900 не само евтинките).
Някой е измислил, че механични обективи в днешно време има само над 1000мм и се ползват за снимане на звезди...то отделно, че само а700 и нагоре са хубави за астро (при другите марки е подобно де). По ниските модели нямат възможост за управление от компютър.