Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Raynox-a, е кръгъл, а пък ти правиш правоъгълни снимки, за това качеството пада и не си доволен. Намери си правоъгълна макро леща и всичко ще се оправи.
Ако ще купуваш леща аз съм за Рейнокс модел 150, модела 250 увеличава повече, но и кривенето е малко повечко. Също втория модел без статив е много труден за ползване!
Тази снимка е правена с Рейнокс модел 150 + Зуйко 40-150
Има една серия обективи правени около 1970-1980 година, които се явяват китаци за тогавашните японски камери 1.7/50мм и 1.7/55мм, които се много качествени! Най-хубавото е това, че сега цената им е около 50-80лв и се срещат относително често. Такова едно нещо монтирано на макромех или ползвано с пръстени може, да достави доста удоволствие на собственика му..
darksorrow, не претендирам, че е добре. Просто показвам резултат, който съм постигнал с тази техника. Аз също сега се упражнявам в този тип фотография.
gsimania, в какво по-точно се състои недоволството ти... щото предполагам всеки си има свое виждане и изисквания. За себе си, пробвах двата рейнокса и понеже даваха картинка подобна на един 100mm Калейнар който така или иначе имам, съответно него си ползвам за макролеща. Аз също снимам с турбосапунер и за съжаление това е метода при нас. Няма как да имаме качеството което се постига с пръстени или мех.
Сина ми снима с Nikon L16, това е най-малката сапунерка на Никон за 160лв. В макро режим това апаратче прави невероятно добри снимки. Затова според мен, за да станат марко снимките добре трябва много тренировка, после идва времето да гледаме с каква техника снимаме...
Може би колегата не е прочел препоръките за използване на модела 150...
Препоръчва се използването ан обективи 50 до 200мм, където се получават най-добри резултати. При обективи под 50мм качествата на съставната леща Рейнокс не могат да се забележат така недвусмислено, в положителна насока.
Ако се ползва такава леща при сапунерки но ниския клас, заради малките размери на обективите и приравняванията които прави производителя е възможно дори, кадър с Рейнокса да изглежда ужасен.
Според моя опит най-подходящи са обективи около 100мм. В този случай получаваме ясна картина в целия кадър, а има и относително добър ДОФ, което понякога е важно за конкретно макро..