Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Напоследък гледам много яки филмчета правят хората с апарати с големи матрици. Кажете някоя книга за операторско майсторство и разни прийоми за снимане на филми с DSLR или микро 4/3 - не говоря за разни с матрички колкото глава на топлийка, щото там ми се струва че всичко си е композиция.
Мерси предварително.
Много сте смотани
Много добре разбирате за какво говоря. Иначе тая ще я потърся за цифровото видео в книжарницата.
Мисълта ми беше, че хората връткат един ОМ обектив на PEN-чето и си фокусират и мажат задния план. Сега гледам Shooting Palermo и се надъхвам. Смятам другата седмица да си зема отпуска и да избацам едни филм с жисиема.
В.Димитров - "проблеми на операторското творчество"
Г.Карайорданов - "кино и телевизионно операторско майсторство"
Е.Стоева - "визуалния брак между електронно и фотохимично кино"
всички ги има по книжарниците, Халачев също беше написал книга само за технически въпроси но е доста старичка и нея едва ли я има,а пък и там ставаше въпрос за аналогова техника. Но като цяло предложението на El_Fuego е най-прилично като за начало :)
джъмбо, наистина ли е на лента? Не знам откъде това, но съм останал с впечатлението, че вече филмите на 100% (с изключение на някои експериментални) се снимат дигитално. Греша ли?
За дали си личи не мога да говоря. Все още правя много грешки в разпознаването. :) Иначе благодаря за информацията, вече ще гледам на днешното филмово изкуство с друго око.
най-често снимат суровия материал на лента, прехвърлят го на дигитален носител, следва обработка и готовия материал се прехвърля отново на лента...това е най-добрия вариант,но е и доста скъпичко...
Tърсенето ти е повече от смислено, просто си има хора без работа. Не мога да помогна, но ще се радвам да видя и други линкове постнати тук :) ... не са за мен, но има на кой да ги дам ;)
ПС: когато навремето го пусках тоя линк с все още работещи уроци и изразих съмнение, че скоро ДСЛР ще имат видео, спомням си колко народ ми се присмяха тука, че просто няма как това да стане и никой не би го заинтересувало подобно нещо
4storing.com
sendspace.com
tranz.it
... kaчи ги на някой от тези - читави са - траят по 5 дни, но има доста заинтересовани, а и темата ще отиде след 5 дни в забвение.