Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Искам да попитам къде могат от аналогов филм да ми извадят JPG–ци и какви резолюции се вадят, какви пари струват, къде мога да видя подробна информация?
Примерно изснимвам една лента и нося апарата в някое фотоателие, където искам на флашка да ми вкарат снимките в 2MP резолюция, примерно, без да ми вадят разпечатки.
Вкарвам, изкарвам, аналогов...
Момко, в главата ти е терминологична каша.
Вземи си филма, забрави термина аналогов, и го занеси във фотоателие, в което сканират. Попитай ги на какви резолюции сканират и си избери. След като го сканират си дай флашката да ти запишат джипеците.
Парите, в зависимост от ателието и оборудването, са 2-5 лева. В воя случай не искай запис на ЦД.
Мерси обаче:, намерих за 2,50лв;4.00;5.00лв на филм/лента/ за 1824х1024(ориентировъчна резолюция,
за по голяма 10лв лента,1.00лв на кадър3000х2000 резолюция.
за 2.5лв пробвах ми сканираха чрез фотомашина,качеството не ми хареса.
Ориентирайте ме моля, в каèство резолюция цени.
Благодаря!!!
Ти какво търсиш - висока резолюция, точни цветове, динамика?
За резолюция повече от 8 мегапиксела не търси, при това от перфектен кадър. Висока резолюция > бавно сканиране > висока цена.
За точен цвят на филм трябва да си снимал на подходяща светлина, трябва филмът да е точно експониран и проявен, на финала пак трябва цветокорекция. Не че не зависи от сканирането, но не е единственото важно нещо.
Добрата динамика е функция на точно експониране и скан на професионален скенер. За левче на кадър няма да стане.
Не засегнахме прахът, драскотините, съхраняването на филма, но за тези неща сам ще се досетиш.