Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся малко помощ от съфорумци в Бургас
Автор: the_sinner   
Дата:   17-06-08 02:06

Някой да знае къде мога да дам да ми почистят матовото стъкло и другото (отгоре - незнам как се казва)[smile] че ги омазах, заради прашинка която уви неможах да махна[smilie2]
Ще черпя[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Търся малко помощ от съфорумци в Бургас
Автор: holden   
Дата:   17-06-08 05:33

Призмата ли бре?

Дата:   17-06-08 11:12

еми ако така се зове :) да

Дата:   17-06-08 15:57

айде стига ве...никой ли незнае... [smilie8]

Автор: IvoM   
Дата:   18-06-08 17:45

Зентекс, поне аз за матрицата при него ходих ама щото имах път към София, за Бургас не знам..
Можеш и да си поръчаш от тия комплекти за почистване на матрици дето ги има в Павилиона (или да изчакаш да отворят тукашния, дано да е по-скоро) и с такъв да се мъчиш ама има вероятност да ги омажеш още повече ако не знаеш какво правиш.

Дата:   18-06-08 18:28

Ха егати (с извинение) тъпотията[smilie7] А омазаното пречи ли на АФ или просто дразни окото ? [smilie11] защото някой от АФ точките също са поомазани [smilie8] (ах ще се е*а и в простия заради една кирилива прашинка как си го забучих) [smilie2]

Автор: Pavel   
Дата:   18-06-08 21:12

Едно време имаше зад Валентина един дето поправяше апарати, но след като бях при него вече сам си ги ремонтирам, кво да прайш-неволя [smilie18] , е, за лентовите де [smile]

Автор: pacy4   
Дата:   19-06-08 07:54

Ако Стара Загора ти върши работа - morfei /много съм доволен от него/.

Автор: usmihnatia   
Дата:   19-06-08 13:25

има ли зна4ение марката,6тото има някакав дето чисти Канон

Автор: stoyan_5   
Дата:   19-06-08 14:38

Дай спокайно сега!

1. Какъв ти беше точно апарата?
2. Какво точно направи /подробно/?
3. Не пипай нищо повече!

Автор: nnenov   
Дата:   19-06-08 17:46

И аз си направих такава мизерия навремето с 350Д-то...

Заради една прашинка го направих като четка за козина на ангорски котарак [smilie9]

Ето да се посмеете: имах 1 почти незабележима прашинка на матовото стъкло и понеже съм педант много ме дразнеше. Духах го с уста (добре, че не съм го наплюл, както се случва при такива опити). Не стана. Реших да го издухам на жената със сешоара като по-тарикат и в резултат го напълних със супер много прахоляк [smilie9]. Слава богу беше само в предната камера и по матовото стъкло. Реших да си изчистя с клечка за уши стъклото и му е*ах майката [smilie6] - супер меко и нежно е, нараних му матовата повърхност с памука!?

Вариантите ти са 2:
1. ако ти е пластмасово матовото стъкло направо си поръчвай ново - не се чисти с нищо, ако си го докоснал или пипал с пръст няма оправия, винаги ще е насрано и ще те дразни.
2. ако е стъклено, в което се съмнявам, с разтвор за оптика се чисти и внимателно подсушава. Май само на старите слр-и и на новите от най-висок клас са стъклени (1D, 1Ds)

Вътре в окуляра по-скъпите апарати имат призма (20,30,40D), чиито долен край може да се почисти. По-евтините (като мойто бившо 350Д) са със система от огледала и ако вътре влезе прах чистенето е почти невъзможно. Впрочем обикновено прахоляка е по матовото стъкло, щото камерата с огледалата е затворена от него и вътре няма как да влезе прах.

Сензора за автофокуса е под огледалото, т.е. точно срещу матовото стъкло. Т.е. матовото стъкло не участва в автофокуса.

През матовото стъкло обаче минава светлината за светломера, но прахоляка едва ли му се отразява.

Моя проблем се реши с ново матово стъкло, двайсетина лева е ново, оригинално.

Смени ми го Зентекс.

Успех!

Дата:   19-06-08 23:20

Дай спокайно сега!

1. Какъв ти беше точно апарата?
2. Какво точно направи /подробно/?
3. Не пипай нищо повече!

1.Canon 350D
2.Опитах се да го изчистя с клечка за уши супер винимателно - и в следващия миг вече псувах на глас. В крайна сметка го пооправих с кърпичка за очила, но все пак прашинката си остана(все още ме дразни) и омазаното пак малко си личи.
3.Не бих пипнал вече за нищо на света [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »