Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Наскоро възстановявах трета карта Sandisk Extreme Pro 128 на моя позната в рамките на 6 месеца. Снимките и изчезваха без никаква причина. Сега нещата започнаха да ми се изясняват.
Интересно. Има го и на сайта на SanDisk. Явно не трябва да се ползват V60 карти на SanDisk в този апарат. В интерес на истината - чест им прави, че го признават и предупреждават.
Явно са икономисали от контролер... SanDisk освен, че бяха най-фалшифицираните карти, но вече не са това, което бяха. Но и вече не се знае какво всъщност се продава под това име. За съжаление, и WD отдавна се отклониха от правия път в името на икономията...
> Преди няколко дни снимах на карта
> Verbatim pro,и снимките не се записаха.А
> след форматиране започнаха да се
> записват...
Това ми звучи като неформатирана в апарата карта преди началото на снимките. Ако си я поставил направо от опаковката и си почнал да снимаш без предварително форматиране може да се случат много неща.
quazimodo, форматирана беше, даже една фотосесия имаше снимана на нея. Теоретично е възможно някакви настройки на фотоапарата да не са били ок,. но защо тогава, след форматиране започна да записва?
Преди година ми подариха външен хард Verbatim. Само ядове с него. Добре, че не ми е основен за бекъп. Тези брандове, които навремето бяха водещи, в момента не се различават от безисвестни китайски марки. Единствените носители с които съм нямал никога проблем, както с SDXC, в миналото SDHC и хард дискове са TRANSCEND. Изключения винаги има, затова гледам да ги купувам от добър доставчик, а не от фирми еднодневки работещи с ЕМАГ.
Имам отдавна сони а6500 ,на 40х кадъра .Като се натиска многократно и несигурно спусъка без да се направи снимка -нито една , излезна надпис че картата е невалидна ,не може да се чете и препоръка да я форматирам.Картата е кингстън 256 гб нова и проверена -записвам снимки до капацитета и ги преглеждам една по една, дали е читав записът,форматирам в апарата и тогава снимам.Изключих и включих апарата и нещата се оправиха, картата почна да работи и нищо не беше загубено и продължих да снимам на нея.Многократното натискане го направи жена ми -дадох и апарата да ни снима с внука след коледа.