Автор: vth41
Дата: 24-03-11 23:30
По данни на производителя трябва да изкара около 320-340 снимки, но никога не съм ги засичал,... пък може и да съм се заигравал повече..., така или иначе трябва втора батерия.
А иначе:
Относно ергономията тялото е удобно, като големина е колкото Оли Е-620, но има по-оформен грип и ляга добре в ръката. Има доста изнесени бутони – ед./серийни снимки, AF/MF, големина на AF-ната зона, директен бутон за видео, ISO, WB, и 3 функционални бутона, на които може да избирате функции, които да присвоите. Менюто за мен е достатъчно интуитивно /може би защото съм имал TZ5/. Наличието на 3 Custom режима на снимане дава възможност за самостоятелни настройки, които да ползвате при различни условия. Дисплея е 3 инча, подвижен, на ярка светлина се вижда добре. Тъчскрийн е, и е много удобно когато избирате AF точката за фокус, като същата функция работи и при видео. Липсата на стабилизация в тялото ме притесняваше, наличието на такава в обективите работи много добре и засега съм доволен.
Автофокуса според мен е изключително бърз за CDAF, вкл. и при слабо осветление и при различни обективи.
За качеството на снимките с няколко думи - по-добър авто бял баланс /в сравнение с Пен/ при снимки на „домашно” осветление, високо използваемо ИСО /въпреки 16 МП матрица/, отлично мерене, относно динамиката – можеше и да е по-добре. Шумопотискането при JPEG е добро, но при ISO над 1600 започва да маже, докато при RAW след обработка с Lightroom се получават значително по-добри резултати.
С китовия обектив резултатите не са впечатляващи, но с палачинката на Панасоник могат да се видят възможностите на сензора. В момента съм с 4 обектива, които покриват от 18 до 400 мм /приравнени към 35мм/ и всичко е доста компактно и удобно при пътуване.
Видеото е невероятно добро, особено при 1920 x 1080p 24fps. Като Панасоник са направили нещо интересно, т.нар. 1:1 видео или Extra Tele Conversion, за което можете да погледнете тук .
|
|