Автор: alex.d76
Дата: 20-02-25 19:58
Аз се опитвам да снимам в тази област, и с какво се сблъсквам до тук (по ред на въпросите):
- отдавна правя такива снимки - даже отпреди да си взема профи-техника, но тогава не знаех, че това си е отделен жанр. Една от бившите ми искаше да се снима постоянно така, и аз, обичайки да снимам различни неща, се съгласих и започнах. Даже някои от тогавашните ми снимки имаха доста добър рейтинг тук, докато някой от админите по неведоми за мен причини ми изтри профила... В този вид фотография ме влече близкия контакт с модела, и емоцията която изпитва, като види снимките - няма по-голямо удовлетворение от това!!!
- предизвикателствата за мен, снимайки само в БГ са основно първите три... Жените си правят какви ли не шантави снимки със и без бельо, но като им предложиш профи-снимки, и дават назад. По този начин е трудно да се състави достатъчно разнообразно и качествено портфолио, което да се ползва за реклама и привличане на клиенти. За предразсъдъците мога много да говоря, но накратко - ако се навият да се снимат, се започва "оф, ма на мен гъ*а ми е голям", "ма гърдите ми са малки (или различни)", ма не излизам добре на снимки" - и както казах в предния отговор, като се видят на готовите снимки - ахват (само да кажа че не ползвам Photoshop и не обичам прекомерните корекции). В тая връзка : няколко седмици след едни снимки, които направихме с една жена по повод годишнина от сватбата (много доволна беше), ми звъни непознат номер...съпругът...с две думи (да не пресъздавам разговора) човека ми благодари, но най-важното което запомних - "снимките са страхотни, благодаря ти че си показал жена ми такава, каквато си я обичам, а не като порцеланова кукла от модно списание!"
За конкуренцията не знам нищо, не съм търсил родни фотографи в този жанр - следя основно чуждестранни, утвърдени такива. Друго сериозно предизвикателство е въпроса "А къде ще снимаме"... Нямам студио, защото това не ми е бизнес, а като кажа "у нас или у вас" и реакцията се сещате каква е, и затова - хотел или апартамент под наем за деня.
- бъдеще за тоя жанр в БГ не знам дали има. Може би ако хората го оценят и приемат - да. Ако спрат да се снимат в огледалото на банята и приемат предизвикателството да изглеждат наистина добре - да. Но ако всичко продължава в тоя дух на мислене, излишни притеснения или даже страх - не.
- всяка жена, която съм снимал, реагира различно - едни са вдървени до края на сесията, други се отпускат малко и нещата започват да стават добре, трети пък още на 20-тата минута стават амазонки. Важно е как говориш с тях, важно е да им показваш колко добра е станала тази или онази снимка - помага, и то много. И да, да не се опитваш да ги вкараш в леглото, но не за снимки...
|
|